Westerwolde 3 - Bareveld 3

Bareveld 3 verliest totaal onnodig van Westerwolde 3.
Zondag 15 april gingen we richting Vlagtwedde om daar te gaan spelen tegen het derde team van Westerwolde. Door vele afzeggingen (vooral blessures) moesten we enigszins geimproviseerd aan de aftrap verschijnen.

Bareveld begon flitsend aan de wedstrijd. Al in de eerste vijf minuten had Bareveld op voorsprong moeten komen. In de 2de minuut moest de keeper redding brengen op een schot van Alderd, waarna de rebound van Rick van der Veen naast het doel verdween. Een minuut later verdween een schot van de niet geheel fitte Alderd voorlangs. De derde poging was wel de grootste kans. Rick ging alleen op de keeper af, maar ook nu kon hij het doel niet vinden. Hierna ging het even gelijk op, maar in de 18de minuut wederom een enorme kans voor Bareveld. Nu was het Ferren Wessels die een afgemeten voorzet van Bart Bijl van dichtbij hoog over het lege doel schoot. In de 20ste minuut dan eindelijk de dik verdiende voorsprong. Een goeie actie van Ferren over rechts was de aanleiding. Hij legde de bal panklaar voor de gereedstaande Adrie Gorissen, waarna de voorstopper van Westerwolde zo in het nauw kwam en de bal in het eigen doel schoot 0-1. Toch konden we niet lang genieten van onze voorsprong. Want in de 24ste minuut scoorde Westerwolde de gelijkmaker 1-1. Kort hierna leek Bareveld wederom op voorsprong te komen. Rick kreeg zijn zoveelste kans, maar stuitte weer op de keeper. In de 32ste minuut dacht Wietse dat we in het rood speelden, want hij schoot de bal pardoes bij de tegenstander in de voeten, waarna het voor deze speler een koud kunstje was om te scoren 2-1. Hierna was Bareveld even de kluts kwijt, en was Westerwolde de bovenliggende partij. Zo moest Wietse in de 35ste minuut redding brengen op een hard en laag schot. De laatste kansen voor rust waren echter voor Bareveld. Een schot van Ferren werd ternauwernood geblokt, terwijl Rick de verdediging van Westerwolde voor de zoveelste keer zijn hakken liet zien, maar ook nu kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Geheel tegen de verhouding in, gingen we met een achterstand aan de thee.

Ook in de tweede helft waren er kansen genoeg voor Bareveld om te scoren. Ook nu stond het vizier niet op scherp. In de 46ste minuut schoot Alderd vanuit kansrijke positie naast. In de 51ste minuut kon Alex van Lent een goed genomen corner van Rick niet langs de keeper koppen. Na een uur spelen konden we voor de zoveelste keer een enorme kans noteren. Alderd wist zich echter geen raad met deze buitenkans. De keeper bracht redding. In de 65ste minuut een kans voor Westerwolde. Wietse bracht redding. Vervolgens was het weer de beurt aan Rick. Zijn eerste kans alleen voor de keeper was niet aan hem besteed, terwijl zijn tweede poging (een mooi schot met links) uit het doel werd geranseld. Echt om moedeloos van te worden. De laatste twee kansen van deze wedstrijd waren voor Westerwolde. De eerste (speler alleen op Wietse af) kon nog gered worden door Wietse. Bij de tweede kans ging Wietse behoorlijk in de fout, en kwam de uiteindelijke eindstand op het scorebord 3-1.

Een totaal onnodige nederlaag was een feit. Het vizier stond deze morgen duidelijk niet op scherp, anders waren we echt wel drie punten rijker geweest. Echter stond de keeper van Westerwolde een goeie pot te keepen, en zorgde hij er voor dat de punten in Vlagtwedde bleven.