Weekendje Ameland

Activiteiten > Verslagen > Activiteiten 2017-2018

Weekendje Ameland super geslaagd:
Afgelopen vrijdag 29 juni gingen we met een bont gevarieerd gezelschap op de boot richting Ameland. Ongeveer 30 mensen (jong en oud) gingen mee met dit door de familie Wessels georganiseerd uitje. Op de boot zat de stemming er al meteen goed in. We maakten kennis met Appie een schilder van Ameland. Er werd gezongen, gedronken, gegeten en gefeest tot aan de overkant. Hier stonden er taxi's gereed om ons naar de Postduif (een kampeerboerderij in Nes) te brengen. Iedereen zocht zich een leuk plekje/bedje. Sommigen bleken achteraf een verkeerde keuze gemaakt te hebben, door bij Henk Matthijssen op de kamer te gaan liggen. Geen boom staat meer overeind op Ameland, Henk heeft ze s'nachts allemaal omgezaagd. Nadat de bedjes waren opgemaakt gingen we met z'n allen richting Nes. De inwendige mens werd eerst even goed verzorgd, waarna men de kroeg op zocht. Het werd een zeer gezellige avond, die werd afgesloten in de kroeg/disco de Lichtboei. En het licht had hier behoorlijk wat te verduren, want er werd tegen de lampen geslagen, gezongen en gedronken dat het een lieve lust was. Om ongeveer een uur of drie werden de bedjes opgezocht, en begon Henk aan zijn enorme klus (bomen zagen).

Zaterdagmorgen was het al weer vroeg dag. Langzaam druppelden de mensen fit of minder fit uit hun bedje. Kopjes koffie, flesjes water werden er gedronken alvorens men kon aanschuiven voor het ontbijt. Onze twee topkoks: Bas Voss en Christiaan bakten weer heerlijke eitjes. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Rond een uur of twaalf begonnen we aan een spel. Er moest gelopen (Henk had zijn wandelschoenen hier speciaal voor meegenomen) worden en enkele opdrachten uitgevoerd worden. Er gingen 4 groepen op pad. Over de uiteindelijke winnaars (zie foto) werd nog wel even getwijfeld. Maar ok: we geven ze de voordeel van de twijfel. De tocht eindigde bij een strandpaviljoen. Hier vertoefden we enkele uren. Het werd hier nog behoorlijk gezellig. Er kwam zelfs nog een optreden van het beroemde of beruchte shantykoor de Gouden Keeltjes. Het lied Bloody Mary schalmde door het hele strandpaviljoen. Tegen een uur of zes/zeven gingen we met enkele taxi's weer naar de kampeerboerderij om daar aan een heerlijke barbecue te beginnen. Hierna was men vrij om te doen en laten wat men zelf wou.Er werd eerst voetbal gekeken. Daarna gingen er nog mensen op stap, en er bleven mensen in de kampeerboerderij. In de kampeerboerderij werd men nog getracteerd op het prachtige Duitse lied DU. Gezongen door het duo Bert en Hendrik Maffay. Jan Luppes lag gezellig naast zijn "nieuwe dikke vriendin". En zo werd deze avond met veel lol en gezang afgesloten.

Zondagmorgen weer bijkomen en een heerlijk ontbijt. Om 11.30 uur gingen we weer op de boot richting huis, zodat iedereen ook nog even naar de formule 1 kon kijken. Het was al met al een prachtig weekend. Mooi weer, een gezellige groep en veel lol. Tenslotte wil ik de familie Wessels namens de gehele groep bedanken voor de prima organisatie.