Tynaarlo 2 - Bareveld 2

Bareveld 2 wint verdiend maar moeizaam van Tynaarlo 2.
Zondag 5 november speelde Bareveld 2 de lastige uitwedstrijd tegen Tynaarlo 2. Met het volgende elftal werd er begonnen. Doel: Adrie Lamein. Achter: Jelmer de Jong, Niels van der Laan, Marc van Maanen en Bart Bijl. Midden: Ferren Wessels, René Huizing en Rick van der Veen. Voor: Jasper Kluin, Stephan Drenth en Michel Kampinga. Wissels: Bas Voss en Robert Blouw. Leiders: René Wessels en Bé van Dijken. Grensrechter: Gerard van Dijken. Aantal toeschouwers: 15 (en dat voor een uitwedstrijd).

De eerste kans van de wedstrijd was voor Tynaarlo. Een scherpe voorzet kon net niet door de spits bereikt worden. Bareveld nam geleidelijk aan het initiatief over. En er kwamen ook een aantal leuke kansen. In de 15de minuut werd een voorzet van Jasper door Stephan tegen de paal geschoten. Kort hierna vloog een afstandschot van Marc naast de verkeerde kant van de paal. In de 22ste minuut vond Jasper de goede keeper na een voorzet van Ferren op zijn weg. In de 24ste minuut nam Bareveld de leiding. Een toegekende vrije trap (overtreding op Michel) werd door Niels keurig tegen de touwen geschoten 0-1. Bareveld kreeg hierna nog enkele grote kansen om het duel op slot te gooien. Zo bracht de keeper van Tynaarlo prachtig redding op een schot van Jasper, en schoot Stephan de bal alleen voor de keeper centimeters naast het doel. In de 37ste minuut leek de score alsnog verdubbeld te worden. Na goed doorzetten van Stephan leek René Huizing te scoren. Zijn poging verdween via een speler net over de deklat. Vlak voor rust kreeg ook Tynaarlo nog een kans. Vanuit kansrijke positie werd de bal echter hoog over het doel heen gerost.
Met een kleine en te magere (gezien de kansen) voorsprong ging men aan de thee.

In de tweede helft waren de ploegen beter aan elkaar gewaaagd. De eerste kans was voor Bareveld. Een goeie voorzet van Michel, kon niet door Stephan van dichtbij achter de keeper geknald worden. In de 57ste minuut kreeg Tynaarlo een enorme kans. Na een mislukte buitenspelval mocht de spits alleen op Adrie afgaan. Adrie liet zien uit het goede keepershout gesneden te zijn, want hij bracht subliem redding. Bareveld zou gewaarschuwd moeten zijn!! Kort na deze kans een grote kans voor Bareveld. Jasper ging nu alleen op de keeper af. Deze bracht prima redding, en de rebound werd door René over geschoten. Bareveld had hierna een goeie fase, maar wist de trekker niet over te halen. Jasper liet twee kansen onbenut (schot over en naast), terwijl ook Michel (schot over) het doel niet kon vinden. In de 76ste minuut leek Tynaarlo de gelijkmaker te scoren. Maar wederom kwam Adrie in een één tegen één situatie als winnaar uit de bus. Vijf minuten later precies hetzelfde. Weer mocht een speler van Tynaarlo alleen op Adrie afstevenen. Maar ook nu was Adrie een grote (1.90 meter) sta in de weg. In de 86ste minuut werd een schot van Jasper nog geblokt, maar in de 89ste minuut was het wel raak. Na een schot van Jasper was de rebound een prooi voor Stephan 0-2. Dit was ook de eindstand.

Al met al een verdiende overwinning. Vele kansen werden gemist, maar ook Tynaarlo kreeg enkele grote mogelijkheden. De drie punten werden dus mooi mee terug genomen richting Bareveld.