THOS 2 - Bareveld 3

Bareveld 3 laat het in de tweede helft afweten tegen THOS 2.
Zondag 6 mei gingen we richting Beerta om daar te gaan spelen tegen het plaatselijke THOS 2. Het begon deze morgen weer uiterst moeizaam, doordat er 2 spelers niet aanwezig waren. Één speler zegde 's morgens nog af, terwijl de tweede na de wedstrijd een appje stuurde (verslapen). Zo bleven we nog maar met 12 man over. Genoeg om mee te spelen, dus begonnen we dan ook met volle moed. In de eerste helft ontspon zich een mooie wedstrijd. Beide ploegen speelden vol op de aanval, en er kwamen dan ook vele kansen. Het was THOS dat na twintig minuten spelen op voorsprong kwam. Een houdbaar schot verdween via een polletje over de handen van keeper Wietse "van Breukelen" de Roo 1-0. Toen THOS enkele minuten later ook de 2-0 tegen de touwen knalde (echt snoeihard) leek de wedstrijd gespeeld. Echter Bareveld toonde veerkracht en karakter. Met af en toe Braziliaans Samba voetbal werd THOS onder druk gezet. De actieve en goed spelende Hans Lambers scoorde in de 30ste minuut fraai de 2-1, terwijl niet veel later later Alex van Lent de beide ploegen weer naast elkaar bracht door vanaf de zijkant de bal in het dak van het doel te rammen 2-2. Nog was de koek niet op, want vlak voor rust deed Alex het nog eens dunnetjes over en schoot de 2-3 tegen de touwen. Met deze stand gingen we aan dewelverdiende thee.

In de tweede helft was THOS iets beter in het benutten van de kansen. Ze maakten al vrij snel gelijk 3-3. En ook scoorden ze de 4-3. Hierna leek Bareveld langszij te komen. Zowel Erik van Rheenen en Marcel de Ruiter kregen opgelegde kansen. Echter stond het vizier niet op scherp. De goeie aanvoerder van THOS liet in de 75ste minuut zien hoe het wel moest. Hij scoorde fraai de 5-3. Bareveld gaf niet op en probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Een schot van de noodgedwongen ingevallen leider Hendrik Jonker werd uit de kruising geplukt door de keeper. Hiermee had Hendrik direct al zijn kruit verschoten, en zocht hij snel de dug-out op om bij te komen. In de 83ste minuut onttond er een enorme scrimmage voor het doel van THOS. Hans Lambers knalde bal tegen de binnenkant van de paal, waarna de rebound van Erik Hoving tot twee keer toe geblokt werd op de lijn. Dit was het laatste wapenfeit van het moegestreden Bareveld. THOS scoorde in de laatste minuut nog fraai (lob) de 6-3. Dit was tevens de eindstand.

Een terechte maar ook enigszins onnodige nederlaag na een zeer sportieve wedstrijd was een feit. Na afloop dronken we gezellig nog samen met de tegenstander een paar biertjes.