VV Bareveld

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Samenvatting seizoen Bareveld 1

Teams > Bareveld 1 > foto's Bareveld 1

Terugblik op het seizoen 2017 – 2018:

Het was een seizoen waar werkelijk alles in zat. Teruggekeerde spelers, vertrokken spelers, herboren spelers en een aantal stormachtige ontwikkelingen. Ups en downs tijdens het seizoen. Wedstrijden gewonnen met oogstrelend voetbal maar ook met slecht voetbal en hard werken. Het belangrijkste is dat we het als een team hebben gedaan.

Het begon allemaal in augustus tijdens de eerste training waar vele nieuwe en oude bekende gezichten te zien waren. Traditiegetrouw waren er veel spelers die allemaal voor hun kans gingen. In de voorbereiding experimenteerde trainer Tempel veel met een 2-spitsen systeem omdat hij met Kluin, Huizing en de teruggekeerde Drent en Kroder beschikte over vier uitstekende centrumaanvallers. Na diverse oefenwedstrijden en trainingen pakte de systemen niet en er werd terug gegrepen naar het oude vertrouwde 4-3-3 en het spel van Bareveld begon betere vormen aan te nemen. Spits Jasper Kluin werd omgeschoold tot linksbuiten en Kroder won de strijd om de felbegeerde spitspositie. Op de goal moet keeper Nick Velt zijn best doen om Bareveld legend Adrie Lamein te vervangen. Verder is Herman Ludolphie één van de toptransfers van trainer Tempel. Hij kwam over van ZNC en brengt een beetje gif in het elftal. Dit is natuurlijk nodig omdat de enige andere gifkikker Lohmann getransfereerd is naar buurclub DWZ. Laat dat nu net de eerste tegenstander zijn. Tijdens een gesprek is de doelstelling duidelijk; Wij gaan VOL voor het kampioenschap!

Bareveld begint de 1ste wedstrijd zoals ze het hele seizoen willen spelen namelijk; vol gas! Ze vliegen er bovenop en geven de tegenstanders geen moment rust. De teruggekeerde Kroder heeft maar 3 minuten nodig voor zijn eerste goal na zijn terugkeer naar Bareveld. Supertalent Klijnstra geeft een prachtige (Beckham-achtige) voorzet en de 0-1 is binnen. Vanaf daar heeft Bareveld de wedstrijd in handen en wint eenvoudig met 2-6; 3x Kroder, 1x Korthuis, 1x captain Jonker en 1x de ingevallen speedster Weishaupt.

Ook de 2de Wedstrijd blijft Bareveld in de flow zitten en scoort het wederom heel snel. Op identieke wijze wordt THOS verslagen met 5-1 en luistert Ludolphie zijn officiële debuut op met 2 goals. Ook Kluin, Jonker en vd Laan pikken een goal mee. De trainingsopkomst is geweldig en de intensiteit is enorm. Er wordt scherp en fel getraind en dat kun je zien op het veld. We zijn sterker en fitter dan de tegenstanders tot nu toe.

Wedstrijd 3 tegen Drieborg uit wat normaal een lastige wedstrijd bleek deze middag geen enkel probleem 3-8 4x Kroder, 1x Schipper, 1x Korthuis en 2x Weishaupt. Bartje Weishaupt leeft op en is met 2 goals en 2 assist absoluut de man of the match. Zijn enorme snelheid gecombineerd met de slimme ballen van Schipper, Bijl en Korthuis zijn een dodelijke combinatie.

Volgende hobbel op de weg naar het kampioenschap is één van de grootste concurrenten dit seizoen Wedde. Het tactisch masterplan van trainer Tempel pakt geweldig uit. Bareveld zet de ster van Wedde Mark Schreuder op een eiland en Kroder zet Bareveld al vroeg op voorsprong en Bareveld zit op rozen. Zeker als technicus Chris Bijl Bareveld na een half uur op een 2-0 voorsprong zet. Echter weet Schreuder vlak voor rust de 2-1 op het scorebord te zetten. De 2de helft maakt Bareveld het karwei af met goals van Weishaupt, 2x Kluin en het slotakkoord van Schipper. Na deze wedstrijd is alle twijfel weg of we er wel klaar voor zijn. Het zelfvertrouwen van de ploeg krijgt een enorme boost!

Na die zelfvertrouwen boost stond Farmsum uit op het programma. Te veel zelfvertrouwen kan ook doorslaan in gemakzucht als in we doen het wel even. Farmsum ging daar niet in mee en gaat vol de strijd in. Bareveld wist voor het eerst niet in de eerste 10 minuten te score en er kwam wat paniek in de ploeg. Aanvoerder Jonker en zijn secondanten sussen de jongere spelers en zorgen dat de neuzen weer dezelfde kant op komen. Vooral Ludolphie staat op in deze wedstrijd. Met zijn vechtlust en duelkracht knokt hij Bareveld weer in de wedstrijd. Weishaupt profiteert van een goede actie van Herman en tekent aan voor de 0-1 in de 40ste minuut. Vlak voor rust maakt Ludolphie er 0-2 van. Direct na rust doet Klijnstra ook een duit in het zakje door er 0-3 van te maken. Dan valt uit het niks de 1-3 en word de ploeg toch weer wat onrustig. Dan is het wederom Ludolphie die de zaak op slot schoot 1-4. Slechte pot maar een goede overwinning.

De week erna wilden de mannen de vieze nasmaak van de slechte pot tegen Farmsum wegpoetsen. Het arme Oldambtster boys moest eraan geloven en werd maar liefst met 14-0 aan de kant geschoven. 4x Kroder, 2x Korthuis, 2x Ludolphie, Jonker, Kluin, Bijl, Weishaupt, Beuker en Huizing tekende aan voor de treffers. Inmiddels zijn Korthuis en Kluin aan een onderlinge assistoorlog begonnen. Ze bereiden de ene naar de andere goal voor en het gaat spannend worden wie aan het eind van het seizoen de meeste assist achter zijn naam heeft staan.

De wedstrijd om het periodekampioenschap maak ik niet veel woorden aan vuil maar een andere concurrent voor de titel Meeden stond op het programma. Hier is een prima reportage van gemaakt door RTV Drenthe: https://www.youtube.com/watch?v=KtR5GY5bejw

Vervolgens stond Veelerveen op het programma maar ook de gele kanaries konden de zegereeks van Bareveld niet stoppen. Het werd maar liefst 5-1. 2x Korthuis, Kroder, Kluin en Klijnstra.

Daarna de gevreesde uitwedstrijd tegen BNC de ploeg die Bareveld vorig seizoen nog van een periode af hield en eigenlijk elk jaar met hun fysieke spel een moeilijk te nemen hobbel blijkt te zijn. Zeker niet als ze ook nog snel scoren en achteruit willen leunen. Korthuis brengt zijn maatje Kroder echter 5 minuten later in stelling en de goalgetter maakt gelijk. 10 minuten later een fantastische uithaal van Bijl die de 1-2 op het scorebord zet. Harold Roder zet eerst de gelijkmaker vlak na rust en vervolgens deelt hij een kopstoot uit aan Klijnstra die hierbij zijn neus breekt. Dit was de rode lap die de stieren van Bareveld nodig hadden en Kroder 2x en Kluin beslissen de wedstrijd in het voordeel van Bareveld. Een indrukwekkende overwinning van Bareveld.

Het is winterstop en zo halverwege de competitie hebben we een perfect seizoen gespeeld door alle wedstrijden winnend af te sluiten. De meeste met mooi voetbal maar we hebben ook karakter getoond. Met name de wedstrijden tegen Farmsum en BNC waren daar een uitstekend voorbeeld van. Na de winterstop hebben we wat personele problemen, met name achterin. De ervaren Henk Beuker is al weken afwezig door een slepende liesblessure en nu meld zich daar ook nog aanvoerder Martin Jonker bij en de balvirtuoos Gorissen loopt de ziekte van pfeifer op waardoor hij ook niet kan spelen. Weer word er een speler omgeschoold deze keer linksbuiten Weishaupt wordt linksback. Alleskunner Schipper (hoewel ook niet helemaal fit) wordt laatste man. Megatalent Arfin Wessels krijgt zijn kans op het middenveld.

Het loopt niet de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Drieborg. Bareveld moet hard werken om kansen te creëren, dat is precies hetgeen wat voor de winterstop zo sterk was. Waar het nu exact aan ligt; blessures, tegenstanders die zich anders instellen, vorm of een combinatie van de 3 is niet helemaal duidelijk. Gelukkig is daar dan Kluin die Kroder in de 65ste minuut voor de goal zet. De tot dan toe ongelukkig spelende Kroder promoveert de voorzet wel tot goal. Ludolphie en Kluin gooien de wedstrijd in het slot. Ook de uitstekend keepende Velt had een grote rol in deze zege.

Ook de volgende wedstrijd tegen wederom Farmsum loopt niet. Er worden simpelweg te weinig kansen gecreëerd en de eindpass is steeds net niet goed. Kroder krijgt na een half uur spelen een onbegrijpelijke rode kaart (deze is later ook geseponeerd) en moet het veld af. Velt en zijn verdediging moeten scherp zijn om de 0 te houden. Maar ook keeper Velt krijgt een rode kaart nadat de spits op hem door gleed reageerde Velt zich af. Koetse word weer van stal gehaald en hij maakt de wedstrijd vol. Gelukkig regelen Korthuis en Ludolphie ook met 9 man dat deze wedstrijd winnend werd afgesloten 2-0. Waarbij good old Johan vd Veen een uitstekende invalbeurt had.

Bareveld traint hard maar op 1 of andere manier wil het maar niet lukken. Toch weten we op karakter toch steeds de 3 punten over de streep te trekken. Ook tegen Veelerveen werd er snel door Kluin en Bijl gescoord en daarna werd de wedstrijd uitgevoetbalt.

Dan stond de wedstrijd van het jaar op het programma namelijk die tegen Wedde. Er werd zelf gefluisterd dat dit de kampioenswedstrijd zou zijn. Het zelfvertrouwen van de ploeg van trainer Tempel heeft de afgelopen weken een enorme knauw gekregen en waar de eerste wedstrijd tactisch enorm sterk werd gespeeld was daar deze wedstrijd geen spraken van. Het goedwillende Bareveld liep in het mes van de gretige tegenstander en werd met 4-0 naar huis gecounterd. Geen reden voor paniek we stonden immers nog 2 punten voor en hadden alles nog in eigen hand.

THOS zou de wedstrijd worden dat we alles weer om zouden draaien en onze koers richting het kampioenschap weer voort kunnen zetten. Je kunt echter ook te graag willen ..... Aanvallers jagen op elke bal, verdedigers willen zekerheid inbouwen en daartussen in komt het middenveld te zwemmen. THOS maakt hier dankbaar gebruik van en kan voetballend op deze manier makkelijk meekomen met onze jongens. Nicky de Haan opent de score waarna de voorstopper van THOS een eigen goal maakt voordat Kroder hem binnen kan koppen. Ludolphie maakt vlak voor rust de 2-1 en de rust lijkt weder gekeerd. Na rust wordt gelijk de 2-2 gemaakt en de gedachte begint te vormen; Het zal toch niet! Kluin maakt de 3-2 en Bareveld lijkt de wedstrijd uit te voetballen maar THOS heeft nog adem over en scoort nog 2x en doopt Bareveld in diepe rouw ....... het kampioenschap in 1 week verspeeld? De goede vorm van Wedde van de week ervoor deed velen geloven dat Wedde geen punten meer zou laten liggen.

Tempel grijpt in ..... het oogstrelende spel van voor de winterstop is er niet meer dus dan moet er uit een ander vaatje getapt worden. Zeker in de derby tegen DWZ zal er wat behoudender gespeeld worden. Vanuit een gesloten organisatie langzaam maar zeker druk zetten. Henri Hut heeft geen boodschap aan de plannen van Bareveld en schiet na 6 minuten DWZ op een voorsprong. Pas in de 54ste minuut kan Bareveld wat terug doen door een goal van oud-DWZ'er Kluin. Net als iedereen zich neergelegd heeft bij een gelijk spel ramt Joey Minke de bal tegen de touwen en houd daarmee de 3 punten in Bareveld. Nog weken werd het lied gescandeerd: Wij zijn niet bang want Joey is erbij!

Dan de eerste wedstrijd tegen WEO. Belooft een mooie wedstrijd want WEO is ook een voetballende ploeg en dat leverde een open wedstrijd op. Bareveld speelde een goede wedstrijd maar vergeet zichzelf steeds te belonen. WEO scoorde dan ook als eerste maar Korthuis had daar al snel een antwoord op. Vervolgens maakt spits Jansen van WEO de 1-2 en WEO besluit de bus te parkeren. De enige keer dat ze wel naar voren willen in de 88ste minuut ontsnapt Ludolphie en maakt de cruciale 2-2. Kluin fabriceerde nog een geweldige voorzet en Huizing (net terug van een liesbreuk) kopte de bal in de 93ste minuut tegen de touwen en wederom blijven de 3 punten in Bareveld.

Dan bij Oldambtster boys op bezoek was de wederopstanding van Kroder die al een aantal weken niet gescoord had en lang met een blessure speelde. In deze wedstrijd maakte hij er 5 en zijn maatje Korthuis de andere en beslist op deze manier de wedstrijd. Ondertussen blijft Wedde ook maar winnen. Bareveldsupporters proberen er al achter te komen tegen wie we eventueel in de nacompetitie moeten. Dan op een donderdagavond komt ineens het verlossende woord. Wedde heeft verrassend gelijk gespeeld tegen Veelerveen en Bareveld heeft nu alles weer in eigen hand. Dit plus de terugkerende vorm schept vertrouwen.

Nieuweschans wordt aan de kant geschoven door goals van Huizing, Bijl en Ludolphie. Vervolgens werd ook WEO op zijn plek gezet met 1-3 door goals van Jonker, Kluin en Bijl. Tijdens deze wedstrijden zien we Bijl opstaan samen met youngster Wessels die samen met Schipper en Korthuis regeren op het middenveld. Wessels die als een pittbull de ballen verovert op het middenveld  en Bijl die met goals en Pirlo-achtige passes enorm belangrijk zijn voor de ploeg.

Meeden uit werd een heerlijke pot voetbal waarin Bareveld liet zien een maatje te groot te zijn voor Meeden en won met 2x Korthuis, 2x Bijl en Ludolphie. Kroder is met 4 assist eindelijk weer eens belangrijk. Nog 2 wedstrijden te gaan en het wordt enorm spannend. Het lastige BNC staat op het programma waar Wedde het laag geklasseerde Drieborg op het programma heeft staan. Het zal dus aankomen op de laatste wedstrijd mits we van BNC winnen.

BNC bleek een stuk minder lastig dan verwacht met Chris Bijl als grote man met 4 goals. Kroder maakte er 2 en Jonker benutte wederom een penalty. Tijdens de wedstrijd hoorde we het publiek al scanderen kampioenen. Op de app van voetbalnoord stond namelijk dat Wedde achter stond tegen Drieborg. Echter heeft Wedde vaker de app zo ingevuld zodat we dachten dat ze achter stonden en achteraf bleek dat ze gewoon dik gewonnen hadden. Trainer Tempel belde met de trainer van Drieborg. Het was waar Wedde had verloren .... het doel was gehaald. Alle trainingsuren, moeilijke wedstrijden en het bokje voor mekaar staan heeft gewerkt. Het feest barstte los en er is veel gedronken, gezwommen in het kanaal, gedanst op bijzondere muziek, teamgenoten kwijt geraakt maar vooral samen genoten zoals het moet. Trots is wat overheerst deze dag.

Laatste wedstrijd tegen Nieuweschans was nog een formaliteit die wel winnend afgesloten diende te worden. Vertrekkende spelers Korthuis (GKC), Velt (Veendam 1894) en Huizing (Wildervank) worden bedankt en mochten hun laatste kunstje laten zien. Huizing en Korthuis beloonde zichzelf met een goal en Velt liet een paar fenomenale reddingen zien. Weishaupt, Kroder en Arfin Wessels (eerste officiële goal Bareveld 1) maakte de score compleet. Kruize stopt na vele jaren ook als verzorger (wel blijft hij erbij als 2de leider) en ook voor mister Bareveld was natuurlijk een attentie geregeld. Luuk Jonker zal de verzorgingstaken overnemen van Kruize. Al feestend in de bus werd het seizoen afgesloten. Promotie naar de 4de klasse is een feit.

Halverwege augustus start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tot die tijd proberen we de selectie te versterken en dan gaan we iedereen laten zien waarom we in de 4de klasse thuis horen! We mogen HEEL erg trots zijn op dit seizoen en hoe we SAMEN er voor hebben gezorgd dat we kampioen zijn geworden. Met SAMEN bedoelen we dan de technische staf, de spelers, de vrijwilligers, de supporters, sponsoren en iedereen die Bareveld een warm hart toe draagt.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu