PJC 2 - Bareveld 2

Teams > Bareveld 2 > Verslagen-foto's Bareveld 2

PJC 2 – Bareveld 2
De competitie is gestart na een veelbewogen voorbereiding waarin hard gewerkt is om een sterke selectie bij elkaar te sprokkelen. Voordat dat gedaan kon worden moest eerst nog verlengt worden met René (van Gaal) Wessels die uit zijn contract liep. Nadat zelfs de supporters #extendigwessels hadden opgezet ging het bestuur overstag en gaf Wessels dat extra pilsje na de wedstrijden.

Er zijn links en rechts diverse spelers of naar het 1e gegaan of vertrokken en met de miljoenen zijn Menting en Wessels de transfermarkt op gegaan. Zo zijn Shane Swama, Wessel Wijsbeek en Jari Lamein aangetrokken en zijn supertalenten Stefan Jonker, Marvin Pot en Hans Lambers overgeheveld vanuit het 3e elftal. Met dit nieuwe en versterkte 2e elftal wachtte de lastige uitwedstrijd tegen PJC 2.

Opstelling:
S.Swama: Bijl, Korte, v.d Laan, G.Swama: Pot, Kalk, Altundas: F.Wessels, Gorissen, Lambers. Wissels: A.Wessels en S.Jonker.
Voss, Weisbeek en Kroder liggen in de lappenmand. Van Maanen is net getrouwd en was druk bezig het huwelijk te consumeren. Dreise wederom aan het werk en Minke en Lamein waren de dag er voor met het 1e mee gegaan en ook rots in de branding Jacob Dijk is afwezig.

1e helft:
Het is een mooie gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen een aantal keren gevaarlijk werden. Echter staat de verdediging van Bareveld als een huis. In de lucht wordt vrijwel niks verloren en mocht er een keer een balletje doorschieten dan loopt of Korte het dicht of Swama is op tijd uit zijn doel. Het duurt even maar na een tijdje hebben we het middenveld in handen met onze lichtvoetige Pot en Kalk. Voor de rust en de coaching onze eigen superturk Olcay Altundas. Als een regisseur loopt hij te wijzen en te sturen om zo de poppetjes goed neer te zetten. Voorin staat als aanspeelpunt Marcel Gorissen onze eigen Adebayo Akinfenwa. Met 3 man op zijn nek kun je hem rustig aanspelen en kunnen onze dynamische middenvelders aansluiten. Op de vleugels hebben we Hans Lambers met een linker zoals Beckham een rechterbeen heeft. En op de andere kant Ferren Wessels aka Harris Mendunjanin die met zijn inzicht de andere spelers in stelling probeert te brengen. Toch heeft de doelman een engeltje op de lat en hij wil er niet in. Nu neemt Bareveld 2 het tikkie/takka voetbal ook iets te serieus en vergeet vaak na een mooie aanval te schieten wat resulteert in 89% balbezit en 3 schoten op doel. In de omschakeling heeft tegenstander PJC evenveel schoten op doel maar staat daar altijd weer (terug van weg geweest) de beer van Bareveld Swama in de weg. Aan het einde van de 1e helft valt ook nog sterkhouder Bart Bijl weg …. Het schoot onze eigen Gil Swerts op de rechterflank in zijn kuit en hij lijkt de komende weken toe te moeten kijken.

2e helft:
Menting en Wessels hebben de tegenstander goed geanalyseerd en besluiten 1 op 1 te spelen om zo de tegenstander vol onder druk te kunnen zetten. Er hangt een doelpunt in de lucht. Even leek Gio (v Bronkhorst) Swama hem te maken maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. De mee ingeschoven vd Laan probeerde Marcel te bedienen bij de 2e paal maar die kon er zelfs met zijn maat 48 niet bij. Dan dreigt een aloude voetbalwet ….. als je hem zelf niet maakt valt hij (vaak) aan de andere kant. In een counter pareert Shane Swama de bal nog goed maar in de rebound is hij kansloos maar gelukkig staat zijn broertje altijd achter hem en kopt de bal miraculeus over de goal. Vlak voor tijd ramt Hans Lambers de bal nog bijna binnen maar ook deze werd van de lijn getikt. Uiteindelijk moet Bareveld genoegen nemen met een gelijk spel. Er had meer ingezeten maar helaas …… Uitblinker deze wedstrijd was Niels Kalk. Met dit uitstekende spel op de 10 positie zal het niet lang duren voordat onze hoofdtrainer hem in het 1e opstelt.

Volgende week wacht DWZ 2 thuis. We hopen dat Luuk Jonker wonderen verricht deze week en dat de ziekenboeg weer leeg stroomt. Met het altijd fanatieke thuispubliek er achter hopen we de 1e overwinning van het seizoen binnen te slepen.