Oldambtster Boys 2 - Bareveld 3

Bareveld 3 herovert koppositie na een overwinning op Oldambtster Boys 2.
Zondag 15 oktober vertrok Bareveld 3 richting Nieuw Scheemda, om daar te gaan spelen tegen Oldambtster Boys 2. Dit gebeurde zonder coach Hendrik Jonker (ging als wisselspeler met het vierde mee), maar mede coach Christiaan van Weerden nam nu alleen de honneurs waar. Hij toverde de volgende opstelling uit zijn hoge hoed. Doel: Wietse de Roo. Achter: Daniel Meidam, Michel Wind, Robert Blouw en Kevin Klijnstra. Midden: Marcel Ackerman, Erik van Rheenen, James Waddington en Stefan Jonker. Voor: Marvin Pot en Erik Hoving. Wissels: Danny Wolf, Christiaan van Weerden en Mark Wilthof (alleen in uiterste nood). Afwezig: Alderd Arents (privé omstandigheden) en Hans Lambers (geblesseerd). Toeschouwers: De altijd aanwezige four ladies (Kim, Kelly, Melanie en Malika) en Jacob en Sophia Pot (wel wat later, want ze konden het sportpark niet vinden). Ook nog twee persoonlijk supporters (Albert en Alida) voor Marvin hadden de weg naar het sportpark gevonden.

Wat opvalt in de opstelling is de spitspositie van Erik Hoving. Het bleek deze wedstrijd een gouden greep te zijn van coach Christiaan van Gaal.

In een gelijkopgaande wedstrijd kregen beide ploegen enkele kansen. De eerste was voor Bareveld. Erik Hoving schoot vanuit kansrijke positie de bal in de handen van de keeper. In de 10de minuut scoorde Oldambtster Boys de 1-0 uit hun eerste kans. Na een kwartier spelen moest Bareveld met 10 man verder. Kevin kreeg geel. Met een man minder komt Bareveld langszij. Marvin scoort van dichtbij de 1-1 (hiermee heeft hij een gehaktbal verdient van Kelly!!). Danny Wolf komt in het veld voor Kevin. In de 30ste minuut krijgt Oldambtster Boys een uitstekende kans om wederom op voorsprong te komen. Ze mogen namelijk een penalty nemen (overtreding Marcel). Echter brengt keeper Wietse de Roo prima redding. Kort hierna wederom een penalty voor Oldambtster Boys (hands Stefan). Ondanks dat Wietse weer dichtbij een redding was, werd er toch gescoord 2-1. Christiaan komt in het veld voor Danny. Even later moest Wietse weer redding brengen op een prima schot. Met een 2-1 achterstand zocht men de kleedkamers op.

Bareveld is nu de betere ploeg. In de 47ste minuut verdwijnt een schot van James net voor het doel langs. Even later is het Erik Hoving die een kans krijgt. Zijn schot werd door de keeper gestopt. In de 52ste minuut proberen veel mensen een prima corner van James binnen te koppen, maar niemand krijgt zijn hoofd tegen de bal. In de 58ste minuut lijkt Marvin de gelijkmaker te scoren, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt (onterecht?) af. In de 62ste minuut een kans voor Oldambtster Boys. Een speler loopt echter tegen de paal in plaats van tegen de bal. Marvin mist vervolgens twee mooie kansen, om vervolgens in de 73ste minuut op zeer fraaie wijze de gelijkmaker te scoren. Vanaf rechts knalt hij de bal super in de verre hoek 2-2. Enkele minuten later neemt Bareveld de leiding. Erik Hoving houd alleen voor de keeper het hoofd koel, en scoort uiterst beheerst de 2-3. Oldambtster Boys probeert hierna wel de gelijkmaker te scoren, maar de verdediging van Bareveld geeft geen kans meer weg.

Na een spannende en leuke wedstrijd kon Bareveld wederom 3 punten toevoegen aan hun totaal. Hiermee werd de koppositie herovert. Super jongens. Met deze instelling gaan er zeker nog meer punten komen.