Noordster 4 - Bareveld 3

Bareveld 3 verliest laatste competitiewedstrijd nipt van Noordster 4.
Zondag 3 juni moesten we de laatste competitie wedstrijd spelen tegen Runner-up Noordster (laatste wedstrijden werden dik gewonnen door Noordster). We moesten iets geimproviseerd het veld in door diverse afzeggingen. Gelukkig waren Henk, Martin en Jeroen bereid om de opengevallen plaatsen op te vullen.

Noordster was in de eerste helft de bovenliggende partij. Ze lieten het balletje gemakkelijk rond gaan, en Bareveld moest alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Wietse stond echter zijn mannetje en hield zijn doel schoon. In de 15de minuut kwam Noordster op voorsprong. Na een mooie aanval over rechts werd de bal binnen gekopt 1-0. Hierna kreeg Bareveld een kleine kans. Na een voorzet van Mark Wilthof kon Martin net niet zijn grote teen tegen de bal aanzetten. Ook een schot van Martin verdween net naast het doel. Hierna was het Noordster dat weer enkele mooie kansen kreeg. Wietse was echter in goede doen, en voorkwam met een paar fraaie reddingen een grotere achterstand. Toch kon hij niet voorkomen dat de score werd verdubbeld. Met een laag schot werd de score op 2-0 gebracht. Met deze stand gingen we aan de thee (of beter gezegd cola en sinas).

De tweede helft begon slecht voor Bareveld. In de 49ste minuut scoorde Noordster op fraaie wijze de 3-0. Vanaf de zijkant werd de bal keihard in de kruising geknald. Na dit doelpunt pakte Bareveld het initiatief. In de 52ste minuut resulteerde dit in een prachtige treffer. Gelegenheidsspits (tweede helft) Erik Hoving stifte de bal fraai over de uitkomende keeper 3-1. Kort hierna kon de keeper redding brengen op een schot van Erik. In de 57ste minuut scoorde Bareveld de aansluitingstreffer. Stefan Jonker zette Jeroen Perdok met een prima pass aan het werk. Jeroen legde breed op Marcel Ackerman, waarna deze fraai via de paal raak schoot 3-2. Dit leverde Marcel maar liefst 5 gehaktballen op. Hij verorberde er na de wedstrijd slecht vier (beetje jammer Marcel haha). Hierna ontstond er een leuke open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Noordster kreeg twee grote kopkansen. Beide keren werd er over het doel gekopt. Bareveld kreeg een kans na een schot van Martin welke werd los gelaten door de keeper. De rebound kon niet verzilvert worden door Jeroen. De grootste kans op de gelijkmaker kwam in de 84ste minuut. In een twee tegen één situatie kon Erik de bal panklaar voor Jeroen leggen. Hij verkoos echter om nog een man te passeren. Verkeerde keuze helaas. In de allerlaatste minuut scoorde Noordster uit een goed uitgevoerde counter de 4-2. Toen de bal in het netje lag floot de goede scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

De kans op een puntje was zeker aanwezig deze wedstrijd. Toch kun je niet zeggen dat de zege onverdient was. Noordster maakte er gewoon twee meer dan ons!