Farmsum 1 - Bareveld 1

Teams > Bareveld 1 > foto's Bareveld 1

Heel anders als de vorige wedstrijden was het weer nu guur en koud. Er stond een harde wind die zeker invloed op het spel gaat hebben. Ook het veld was niet optimaal maar zoals alle positievelingen zullen zeggen; daar hebben beide ploegen last van.

Opstelling: Velt; Klijnstra, Beuker, Jonker, Gorissen; Schipper, Korthuis, Bijl; Ludolphie, Kroder, Weishaupt. Wissels: Kluin, A.Wessels en R vd Veen.

Niels vd Laan is er niet bij vanwege een schorsing. Verder zijn er een handvol spelers met pijntjes en is gelukkig Rick vd Veen er weer bij.

1ste helft:

Bareveld lijkt weer goed aan de wedstrijd te beginnen want Kroder kan na goed door jagen van het hele team al in de 1ste minuut de score openen. Hij passeert de laatste man maar faalt jammerlijk in de afronding. Niet veel later is het Weishaupt die na een goede pass van Schipper vrij voor de keeper komt maar de goed uitgekomen keeper brengt redding. De actie erop is het Ludolphie die zijn inzet voorlangs ziet gaan. Zo gaat er een kwartier voorbij en het normaal zo sterk combinerende Bareveld is zichzelf niet. Ze spelen onrustig en het veld is megagroot waardoor de achterhoede onder leiding van Jonker een aantal keren redding moet brengen. Dan eindelijk een pass die wel aankomt en linksbuiten Weishaupt wordt eindelijk weer eens weg gestuurd en levert een prima voorzet af op Ludolphie die hem koelbloedig binnen kopt.... 0-1. Even lijkt Bareveld grip op de wedstrijd te krijgen maar pogingen van Kroder, Korthuis en Weishaupt werden allemaal tot hoekschop gepromoveerd. Weishaupt scoorde nog wel maar de goal werd om onduidelijke reden afgekeurd. Vervolgens scoort Farmsum in de omschakeling de 1 - 1 een prachtige voorzet die keihard binnen werd gewerkt en hier had zelfs de wederom sterk keepende Velt geen antwoord op. Wel een moment later toen de spits van Farmsum ontsnapte en hem laag in de verre hoek probeerde te schuiven wist Velt er nog een handje tegen aan te krijgen. Het loopt niet bij Bareveld.... iedereen werkt keihard maar het wil niet lukken vandaag. Dan maar ouderwets knokken en wie anders als Ludolphie weet hoe dat moet. Hij knokt en sleurt en verovert veel ballen en samen met zijn maatje Klijnstra zijn ze de baas over de rechter kant. Na een aanval gaat de bal uit en Herman Ludolphie gooit snel in op Korthuis die met een slimme lichaamsschijnbeweging zijn man het bos in stuurt en de meegelopen Brian bedient die hem vervolgens genadeloos tegen de touwen rost.... 1-2. Ludolphie zet nog eens door na eindelijk een goede combinatie met Bijl, Kroder en Korthuis en stoomt weer langs een aantal verdedigers Kroder fungeert als bliksemafleider en Ludolphie legt hem keurig bij de 2de paal waar Weishaupt de 1-3 binnen tikt. De voorsprong is er maar het spel nog niet .... we gaan eerst thee drinken en hopen dat trainer Tempel de boel op scherp kan zetten.

2de helft:
Trainer Peter Tempel grijpt in ..... hij kan er geen 5 wisselen dus het blijft bij Schipper die met een overbelaste heup zit. Hij wordt vervangen door Arfin Wessels en Bart Weishaupt die ondanks zijn assist en goal ook niet lekker in de wedstrijd zat (kun je nagaan als hij wel in de wedstrijd zit). Jasper Kluin is zijn vervanger. Bareveld probeert het wel maar het is gewoon een offday en het loopt niet. Lichtpunt deze wedstrijd is onze verdediging die zich goed staande houdt en er geen bal door laat. Mocht hij er wel doorkomen staat Velt daar weer fenomenaal te keepen. Er komen nog wel wat kansjes voor Kroder, Korthuis, Kluin, Wessels en Ludolphie maar het mocht niet meer baten. Tot op het laatste moment toen oermens Ludolphie nog eens aanzette en de bal hard binnen schoot... 1-4.

Zoals ook al die positievelingen zeggen: slechte wedstrijden moet je ook winnen. Af en toe sluipt zo'n wedstrijd ertussen laten we deze snel vergeten en ons richten op Oldambtster Boys die volgende week wacht. Doordat Wedde van andere concurrent Weo heeft gewonnen staat Bareveld 5 punten los. Als er nog 2 wedstrijden gewonnen worden is het periode van ons!