DWZ 3 - Bareveld 3

Bareveld 3 wint na een leuk duel verdient van DWZ 3.
Zondag 1 oktober stond de derby van het Noorden tegen DWZ 3 op het programma. 'S morgens vroeg werden we nog geconfronteerd met een afzegging van Robert Blouw (ziek), en moest Kevin Klijnstra met het tweede mee.
Met het volgende team verschenen we aan de start. Doel: Wietse de Roo. Achter: Daniel Meidam, Johan Jonker, Michel Wind en Marcel Ackerman. Midden: James Waddington, Erik Hoving, Erik van Rheenen en Alderd Arents.
Voor: Mark Wilthof en Marvin Pot.
Wissels: Stefan Jonker en Alex van Lent. Leiders: Christiaan van Weerden en Hendrik Jonker (grensrechter).
Supporters: Kelly, Kim en Melanie (vaste prik!!). Malika ontbrak!! Ook was Hans Lambers aanwezig om met zijn positieve uitstraling ons te ondersteunen. En natuurlijk Jacob Pot, echter zonder zijn Sophietje (moest werken). Later tijdens de wedstrijd kwam ook Peter Hamminga nog even langs.

Het begin was vrij rustig van beide teams. DWZ speelde de bal rond in een tempo wat ons wel goed beviel. Nadat we elkaar een beetje hadden afgetast, kwam Bareveld steeds beter in de wedstrijd. Met goed voetbal werd DWZ onder druk gezet. In een tijdsbestek van 15 minuten liep Bareveld freewheelend uit naar een 0-3 voorsprong. De 0-1 werd gemaakt door Alderd. Een prima voorzet van Daniel werd tegen de touwen gekopt. Ook de 0-2 kwam op het conto van Alderd. Nu was het James die de assist verzorgde. De 0-3 begon met een uitstekende pass van Daniel. Erik Hoving en Erik van Rheenen combineerden vervolgens subtiel door de verdediging van DWZ, waarna laatstgenoemde fraai raak schoot. Bareveld leek op weg naar een grote score. De beweeglijke Marvin Pot bezorgde de achterhoede van DWZ handen vol werk. Marvin kreeg veel kansen, maar had deze zondagmorgen het vizier niet op scherp staan (ik druk me dan nog voorzichtig uit!!). Mark Wilthof ontpopte zich als een prima aanspeelpunt. Geheel onnodig lieten we vervolgens DWZ weer in de wedstrijd komen. Uit een onnodig weggegeven vrije trap werd het 1-3 door Otto van Weerden. Verder gaf de goed georganiseerde verdediging met routinier Johan Jonker aan het roer geen kansen meer weg.

In de tweede helft werd Daniel vervangen door Stefan en James door Alex van Lent. Ook DWZ bracht twee frisse jonge wissels binnen de lijnen. Nu waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. DWZ werd veelal gevaarlijk via de snelle behendige invallers. Ze kwamen terug in de wedstrijd door in de 60ste minuut de 2-3 te scoren (afstandschot Otto Koetje). Kort na dit doelpunt bracht Erik Hoving (na een steekpass van Marvin) de marge weer op twee. Hij stifte de bal uiterst secuur over de uitkomende doelman. De wedstrijd leek beslist. Echter knokte DWZ zich wederom terug in de wedstrijd. Nu kregen ze een terechte penalty welke verzilvert werd door de trefzekere Otto Koetje 3-4. Even later kon Bareveld de wedstrijd definitief beslissen. Na een overtreding op Alderd binnen de beruchte lijnen kreeg ook Bareveld een penalty. Daniel was uiterst zeker van zijn zaak (hij gaf Erik Hoving totaal geen kans) en nam deze penalty. Hij zei dat hij immers nog nooit een penalty heeft gemist. Waarschijnlijk heeft hij ook nog nooit één genomen, want hij schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Ontstaat er al een penalty syndroom bij Bareveld 3? De punten waren dus nog niet binnen. DWZ gooide alles op alles en kreeg ook nog een uitstekende kans. De bal spatte echter uiteen op de buitenkant van de paal. Tussendoor had Bareveld het echter al lang kunnen beslissen, want wederom Marvin kreeg twee enorme kansen. Twee keer alleen voor de keeper wist hij het net niet te vinden. Er werd niet meer gescoord, en dus gingen we met drie punten rijker richting Bareveld.

Een prima en terechte overwinning. Wel maakten we het ons nog onnodig moeilijk, doordat de vele kansen niet werden benut. Maar 6 punten uit 2 wedstrijden!!! Dat is wel heel lang geleden. Super jongens.

Nog even de spreuk van de dag (van James voor Daniel):
In de eerste helft de held met een prima assist, in de tweede helft de schlemiel door een penalty gemist