DWZ 1 - Bareveld 1

Teams > Bareveld 1 > foto's Bareveld 1

Na een voorbereiding waarin gezocht is naar de juiste formatie en systeem zijn wisselende resultaten behaald. Grootste probleem was in de voorbereiding het rendement ...... er werden veel kansen gecreëerd maar te weinig afgemaakt. Hierdoor bracht Bareveld zichzelf soms onnodig in de problemen. Voorbereiding zit er op en vanaf vandaag moet er gewonnen worden om de doelstelling om kampioen te worden te behalen. De ploeg begint met een lunch in huize Bareveld waarin de sponsoren bedankt worden voor de fantastische tenues, inloopshirts en trainingspakken.

De volgende 11 namen begonnen in de basis:
Velt; Beuker, Jonker, vd Laan, Gorissen; Schipper, Korthuis, Bijl; Klijnstra, Kroder en Kluin. Wissels: Schrik, Weishaupt, A Wessels.

Wat opvalt in de opstelling is de terugkeer van Nick Velt. De keeper met de fantastische trap moet levende Bareveld legende Adrie Lamein vervangen die na jaren trouwe dienst zijn geluk gaat beproeven in een lager elftal.

Beuker is naar de zijkant geschoven waardoor v.d Laan naast Jonker komt te spelen. Op linksback staat balvirtuoos Alex Gorissen die met zijn indrukwekkende rushes voor extra gevaar moet zorgen aan de linkerkant.

Controlerend op het middenveld het tandem Schipper en Bijl. De twee voelen elkaar zo goed aan dat als de een moet niezen de ander al een zakdoekje klaar heeft. Zij moeten weer voor de balans gaan zorgen voor het aanvallende 4-tal.

Voorin krijgt K4 zijn kans bestaande uit Korthuis op 10 waar we ook dit jaar weer veel goals, assist en schwalbes van verwachten. Kluin op linksbuiten. De topscorer van vorig jaar hoopt weer verder te gaan waar hij vorig jaar gebleven is..... namelijk doelpunten maken. In de spits de terug gekeerde Kroder. De goalgetter had na een jaar bij Veendam 1894 toch weer heimwee naar de gezelligheid van Bareveld. Op rechts de man van de voorbereiding Brian Klijnstra die dit seizoen definitief doorbreekt. Al een aantal jaar zit hij dicht tegen het 1ste aan maar na deze voorbereiding is hij niet meer weg te denken uit de basis 11.

Jokers die trainer Tempel achter de hand heeft is supertalent Arfin Wessels, snelheidsduivel Bart Weishaupt en solide verdediger Dennis Schrik die ook overgekomen is van Veendam 1894.

Bij de tegenstander zien we 2 oud-Bareveld helden Henry Hut en Michael Lohmann. Het is een derby en het gaat dus om meer dan 3 punten.

1ste helft:
Bareveld begint messcherp aan de wedstrijd en al in de 3de minuut en met zijn 1ste balcontact promoveert Kroder een fantastische voorzet van Klijnstra tot doelpunt. Even later gunt Gorissen Kroder nog een kopkans maar deze mist hij jammerlijk. Even dachten we dat hij koppen geleerd had bij Veendam maar helaas. Voordat DWZ in de gaten heeft wat er gebeurt maakt Grieto Korthuis een fenomenale goal door een afgeslagen bal met zijn linker been tot ieders verbazing met gevoel over de uitstekend keepende Lode heen te leggen.  Daarna zet DWZ onder leiding van aanvoerder Hut en zijn kolonels Lohmann, Kryezi en Hendriksen de boel goed neer en krijgen weer wat grip op de wedstrijd. Na een goede actie wordt Hut neergelegd en krijgt een vrije trap op een mooie plek op 20 meter van de goal. Bij Bareveld weet men dat Hut dit als geen ander kan en zo geschiet het ook. Een droge knal dwars door de muur en DWZ is weer terug in de wedstrijd. Bareveld is het daarna even helemaal kwijt tot aan het rustsignaal, en kunnen Tempel en Koetse de boel weer op scherp zetten.

2de helft:
Bareveld laat zijn tegenstander te lang in leven en wil dat de 2de helft recht zetten. Tandem Schipper en Bijl heersen samen met Korthuis over het middenveld en nemen zo weer controle over de wedstrijd. Gorissen en Beuker blijven maar opkomen als Marcelo en Trabelsi. K4 wisselt zo vaak van positie dat de DWZ verdediging niet meer weet waar ze het zoeken moet. Na een prachtige crossbal van Beuker zet Kluin zijn maatje Kroder vrij die passeert in zijn aanname de laatste man en wipt de bal slim over de keeper heen. DWZ schuift Lohmann en Hendriksen door om zo wat te forceren op het middenveld. Hierdoor vallen er achterin wel meer gaten waar de uitstekend spelende Klijnstra dankbaar gebruik van maakt. Hij is ongrijpbaar en bereid veel kansen voor. Wederom brengt hij Kroder in stelling deze ontdoet zich van zijn bewaker en omspeelt de keeper en schuift hem in het lege doel.... 1-4. De spits die het in de voorbereiding zo moeilijk had is weer zichzelf. Het lijkt een leuke middag te worden zeker als Korthuis die ook weer een plaag voor de verdediging was neergelegd werd in het strafschopgebied. Good old Martin Jonker schuift de bal keurig binnen. Inmiddels ingevallen Bart Weishaupt is gretig en wint een persoonlijk duel van Lohmann en tikt de
1-6 binnen. Ook de andere 2 invallers Wessels en Schrik laten een uitstekende indruk achter. Hendriksen doet in de 90ste minuut nog wat terug maar het komt te laat en de eerste 3 punten zijn binnen.

Volgende week Thos thuis. Komt allen onze jongens steunen!