BNC 1 - Bareveld 1

Teams > Bareveld 1 > foto's Bareveld 1

Het is een regenachtige zondagmiddag waarin veel wedstrijden afgelast zijn maar wonder boven wonder gaat de wedstrijd bij BNC wel door. Eenmaal aangekomen is het niet helemaal duidelijk waarom dat is. Het heeft in ieder geval niks te maken met de kwaliteit van het veld te maken. Waarschijnlijk heeft het meer te maken met dat er lastig gevoetbald kan worden op zo'n veld waardoor onze jongens meer in de duels komen. Laat dat nou net één van de sterke kanten zijn van onze tegenstander van vandaag. Wij moeten van onze eigen  kracht uitgaan en vertrouwen op onze kwaliteiten.

Opstelling:
Velt; Klijnstra, Jonker, vd Laan, Gorissen; Schipper, Korthuis, Bijl; Weishaupt, Kroder, Kluin. Wissels: A.Wessels, F.Wessels en Beuker.

Wat opvalt is dat Ludolphie er niet bij is door een schorsing en dat van origine linksbuiten Weishaupt het op de rechterkant mag proberen. In de wissel hebben we de gebroeders Wessels en de licht geblesseerde Henk Beuker.

1ste helft:

De bal "rolt" en daar is het ook mee gezegd. Bareveld heeft grote moeite met het veld en komen niet lekker in hun spel. En pardoes gebeurd er iets wat er dit seizoen nog niet eerder gebeurd is ..... Bareveld komt achter. Tijd om de rug te rechten en Bareveld begint iets beter te voetballen onder aanvoering van de motor op het middenveld René Schipper. Hij onderschepte heel veel ballen en zorgde daarnaast constant voor een goede voortzetting. Zo ook aan de zijkant waar hij de bal mee krijgt van Klijnstra ..... Hij krult de bal richting Kroder die de bal aanneemt en gelijk op goal vuurt. De bal verdwijnt via een been van de verdediger in de goal van de aan de grond genagelde keeper. Even later de ingooi van Gorissen naar Korthuis die weer Bijl inspeelt op de 16 meter. Bijl beschikt over flink wat TNT in zijn rechterbeen en schiet de bal hard en zuiver binnen.... 1-2. Niels vd Laan valt uit met een liesblessure. Dat is een fikse tegenvaller aangezien Beuker ook niet 100% fit is. Arfin Wessels vervangt hem en alleskunner Schipper schuift een plekje terug. Dan aandacht voor onze goalie Nick Velt die al diverse katachtige reddingen had gemaakt. Hij liet vervolgens een redding zien waarvoor hij zich na de wedstrijd moest melden bij de dopingcontrole. Nadat hij het eerste schot via de lat verwerkte besloot de spits van BNC een omhaal te maken. De bal vloog richting de kruising en iedereen ging er vanuit dat het een goal zou worden maar Nick Velt is snel overeind gekomen en tikt de bal op het laatste moment over de lat. Hij begon wat stroef dit jaar maar inmiddels is de keeper in bloedvorm en houd zijn team op de been.

2de helft:

De tweede helft begint eigenlijk hetzelfde als de eerste. BNC gooit er in de duels nog een schepje bovenop en gaat bij tijd en wijlen zelfs ver over het randje. Het levert ze wel de gelijkmaker op via een corner komt de bal voor de voeten van Harold Roder die hem via het been van Wessels tegen de touwen schoot 2-2. Dan lijkt de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Vooral Bareveld lijkt wel te kunnen leven met de 2-2 omdat het nou eenmaal niet loopt en de keren dat Bareveld door komt worden ze afgevlagd door het standaard vlagsignaal van de grensrechter van BNC. Dan krijgt Klijnstra het aan de stok met Roder die de jonge speler een kopstoot geeft. Klijnstra breekt zijn neus maar speelt met watjes in zijn neus verder. Dit ontgaat de oude scheidsrechter totaal en hij komt er dus mee weg. Het resulteert er wel in dat Bareveld een extra stimulans krijgt om alsnog de 3 punten mee te nemen. Ze gooien de beuk erin en gaan weer voetballen zo stuurt Korthuis de snelle Weishaupt weg die legt hem opzij op Kroder die koelbloedig de keeper passeert en de bal in het lege doel tikt..... 2-3. BNC gaat nog oppertunistischer spelen en zo krijgt Weishaupt de ruimte om nog een paar keer weg gestoken te worden maar nog steeds wordt elke bal vooruit afgevlagd. Totdat Gorissen weer eens een solo in zet. Zoals we van deze vleugelverdediger gewent zijn brengt hij naast zijn verdedigende taken ook aanvallend veel voor Bareveld. Na het passeren van mannetje nummer 3 wordt Alex "Marcelo" Gorissen neergelegd en stapt Korthuis achter de bal voor de indraaiende vrije trap. Deze wordt verlengt door Jasper "Henk Veerman" Kluin en vernietigend hard binnen geschoten door Kroder die hiermee zijn 19e van het seizoen maakt in 9 wedstrijden. De wedstrijd is gespeeld en de frustraties bij de tegenstander loopt hoog op en wordt alleen maar sterker als Kluin er op aangeven van wederom Grieto "Lieke Martens" Korthuis de 2-5 binnen schiet. De scheidsrechter besluit dan ook om escaleren te voorkomen om geen blessuretijd bij te trekken en er een einde aan te breien.

Trots op onze ploeg die deze wedstrijd op karakter over de streep heeft getrokken. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen onze vrienden uit Nieuweschans.