Bareveld 4 - PJC3

Bareveld 4 wint met 3-1 van PJC 3.
Zondag 25 maart moest er gespeeld worden tegen PJC 3. Een ploeg die iets hoger op de ranglijst staat. Bareveld 4 kreeg enige versterking van Bareveld 3 (wedstrijd tegen Alteveer 2 ging niet door wegens een gebrek aan spelers bij Alteveer). Een combinatie tussen routine en jonge gedrevenheid stond dus in het veld.

De wedstrijd begon vrij rustig. Beide ploegen tasten elkaar een beetje af. Echter in de 10de minuut nam Bareveld de leiding. Uit een voorzet van Alderd was het Marvin (speelde zijn tegenstander prima uit) die raak schoot 1-0. Hierna was het PJC dat een paar corners mocht nemen. Wietse stond echter zeer goed te keepen, en alle hoge ballen waren een prooi voor hem. In de 20ste minuut werd Bareveld weer gevaarlijk. Een schot van Marvin verdween over het doel. Kort hierna verdween een schot van PJC naast het doel. Bareveld bleef de betere ploeg. De achterhoede stond als een huis onder leiding van de routiniers Johan Jonker en Klaas Oosting. Michel Wind en Stefan Jonker zorgden aanvullend voor de nodige loopvermogen. In de 30ste minuut kopte Alderd Arents net naast het doel uit een prima voorzet van Danny Kaspers. En even later passeerde een verdediger van PJC bijna zijn eigen doelman. In de 36ste minuut moest Wietse redding brengen na een te korte terugspeelbal van Johan Jonker. Dit hij zeer subtiel. In de 42ste minuut viel de verdiende tweede treffer (kort hiervoor werd terecht een treffer van Bareveld afgekeurd). Een voorzet van Alderd werd door Marvin tegen de touwen gewerkt 2-0. PJC deed vlak voor rust nog bijna iets terug. Een hard schot werd echter gekeerd door de alert keepende Wietse. De laatste kans in de eerste helft was voor Bareveld. Hans Lambers zag zijn schot uit stand gekeerd worden door de keeper.

Ruststand: 2-0.

Ook in de tweede helft begint Bareveld goed, en is het de bovenliggende partij. Een hard schot van Hans Lambers wordt ternauwernood gepareerd door de keeper. Ook bij een mooie actie van Danny Kaspers moet de keeper al zijn talenten aanspreken om een doelpunt te voorkomen.
Hierna neemt PJC het heft steeds meer in handen. Twee keer moet Wietse handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Hij deed dit op sublieme wijze. In de 57ste minuut kreeg Hans Lambers een enorme kans om de definitieve beslissing te forceren. In plaats van de bal af te geven op de geheel vrijstaande Danny, besloot hij om het zelf te doen. Zijn schot werd echter gekeerd door de keeper van PJC. In de 67ste minuut kwam PJC dichterbij. Na een werkelijk schitterende “No Look Pass” van Wim Koops mocht de spits van PJC raak schieten 2-1. Het was weer een wedstrijd. Bareveld bleef echter geconcentreerd spelen, en gaf zodoende weinig meer weg. Michel Wind en even later Stefan Jonker speelden de lepe spits uit de wedstrijd, waardoor PJC eigenlijk kansloos bleef. In de 85ste minuut werd de beslissende tik uitgedeeld. Uit een schitterende pass van Hans Lambers scoorde de net ingevallen Alderd de 3-1. Een verdiende 3-1 overwinning kon worden bijgeschreven op het wedstrijdformulier.