Bareveld 3 - Yde de Punt 2

Bareveld 3 verliest bekerduel van Pekelder Boys 2.
Bareveld 3 speelde zondag 10 september een bekerwedstrijd tegen het een klasse hoger spelend Pekelder Boys 2. Op voorhand een zware klus. We gingen met de volgende spelers op pad: Jeroen Groenhof, Daniel Meidam, Robert Blouw, Stefan Jonker, James Waddington, Erik Hoving, Marc van Maanen, Erik van Rheenen, Bart Weishaupt, Mark Wilthof, Marcel Ackerman en Christiaan van Weerden (tevens leider). Hendrik Jonker maakte het "spulletje" eveneens als leider compleet. Pekelder Boys was de bovenliggende partij en ze kwamen in de 8ste minuut al op een 1-0 voorsprong. Echter was dit duidelijk buitenspel, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt (ondanks het vlaggen van grensrechter Marcel Ackerman) toch goed. Kort hierna leek Pekelder Boys de score te verdubbelen. Echter de goed keepende Jeroen Perdok bracht prachtig redding. In de 13de minuut het eerste kleine kansje voor Bareveld. Een schot van Erik Hoving kon net niet door Mark Wilthof tot doelpunt gepromoveerd worden. Hierna kregen beide ploegen enkele kleine kansjes. Vooral de razendsnelle Bart Weishaupt hield de complete achterhoede van Pekelder Boys bezig. Tevens zochten Erik Hoving en Marc van Maanen het doel te hoog. In de 32ste minuut viel bijna de gelijkmaker. Een als voorzet bedoeld schot van Marc van Maanen kon ternauwernood door de keeper over het doel getikt worden. Pekelder Boys kreeg hierna weer enkele goede mogelijkheden. De beste werd echter door een katachtige reactie van Jeroen Groenhof via de paal naast het doel getikt. Voor Bareveld kwam Erik van Rheenen een teenlengte tekort om een voorzet van Robert Blouw tegen het net te werken. Met een 1-0 tussenstand gingen we aan de thee.
De tweede helft was nog maar amper begonnen, of het stond al 2-0. Dit beloofde niet veel goeds. Echter herstelde Bareveld zich redelijk van deze vroege tegentreffer, en ze kregen zowaar een kansje. Robert Blouw zag zijn schot gekeerd door de keeper. Kort hierna een enorme kans voor Pekelder Boys. Van dichtbij en voor een leeg doel werd de bal over de ballenvangers heen naar het andere veld geschoten. Dit tot grote hilariteit van de toeschouwers. Niet veel later een enorme kans voor Bareveld. Een mislukte uittrap van de keeper kwam terecht bij Marc van Maanen. Het lege doel werd op een haar na gemist. Kort hierna ontstonden er nog twee grote mogelijkheden. Een super dribbel van de kleine Speedy Gonzales Bart Weishaupt werd niet beloond met een treffer, terwijl even later de keeper van Pekelder Boys wederom redding bracht op een poging (schot) van Bart. Het lampje ging steeds iets verder uit bij Bareveld, en Pekelder Boys kreeg hierdoor nog enkele kansen. Twee hiervan werden in de laatste vijf minuten benut. De 3-0 viel uit een schitterende vrije trap, en de 4-0 was eveneens een beauty. Na een kapbeweging krulde de rechterspits de bal keurig in de bovenhoek. Een terechte overwinning voor een beter Pekelder Boys was een feit. Toch hebben de jongens van Bareveld zich kranig verweerd deze wedstrijd, en hadden ze zeker wel een doelpuntje verdiend.