Bareveld 3 - DWZ 3

De derby van het Noorden tussen Bareveld 3 en DWZ 3 eindigt in een gelijkspel.
Zondag 8 april werd er onder prachtige omstandigheden (heerlijk zonnetje en een goed veld) om 10 uur afgetrapt. Er stond een echte derby in de kelderklasse op het programma. Namelijk Bareveld 3 versus DWZ 3. Bareveld verscheen met het volgende elftal in de wei: Doel: Wietse de Roo. Achter: Klaas Oosting, Johan Jonker, Michel Wind en Stefan Jonker. Midden: Bert Matthijssen, James Waddington, Erik Hoving en Alderd Arents. Voor: Marvin Pot en Mark Wilthof. Wissels: Adrie Gorissen, Hans Lambers, Erik van Rheenen en Danny van Ruitenbeek. Leiders: Christiaan van Weerden en Hendrik Jonker. Scheidsrechter: Gerard van Dijken.

DWZ was in de eerste helft de iets betere ploeg. Ze konden elkaar iets gemakkelijker vinden, en ze kwamen dan ook al vrij snel op voorsprong. Door een verdedigingsfout kon een speler vanaf links voorzetten, waarna het een koud kunstje was voor een speler van DWZ om raak te schieten 0-1. In de 13 minuut leek Bareveld de gelijkmaker te gaan scoren. Alderd ging alleen op de keeper af, maar hij moest zijn meerdere erkennen in de keeper. Ondanks het iets betere verzorgde veldspel van DWZ ontstonden er geen echte grote kansen. Een vrije trap van DWZ vloog rakelings over het doel, terwijl een paar schoten van Bareveld (Bert Matthijssen en Marvin Pot) hoog over het doel vlogen. Ook kreeg Bareveld nog twee kopkansen, waarvan die van Marvin (hij kopte de bal net weg voor de gereed staande Bert Matthijssen) het grootste was. Met een 0-1 achterstand gingen we aan de thee.

Een helft waarin beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Na een kwartier spelen kreeg Marvin een leuke kans. Door te lang treuzelen kon een verdediger van DWZ redding brengen. Kort hierna een grote kans voor DWZ om de wedstrijd definitief te beslissen. Gelukkig verdween de bal over het doel. Ook een als voorzet bedoelde bal van DWZ verdween nog bovenop de lat. In de 38ste minuut een grote kans voor Bareveld. Danny van Ruitenbeek ging er op rechts vandoor, zijn teruggelegde bal kon door Marvin niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Echter uit de rebound leek Erik Hoving te gaan scoren. Een speler van DWZ haalde de bal van de doellijn met de hand, dus penalty! Echter was de scheidsrechter deze handsbal ontgaan. Dus geen penalty! Kort hierna verdween een vrije trap van Hans Lambers bovenop de lat. In de 71ste minuut moest Wietse al zijn kunnen tonen, om een speler van DWZ het scoren te beletten. Hij deed dit uitstekend en hield ons dus in de race. In de 75ste minuut viel de gelijkmaker. Uit een prima pass van James Waddington, was het Marvin die de 1-1 liet aantekenen door middel van een bekeken schuiver in de hoek. Bareveld ging nog op jacht naar de drie punten, maar verder dan twee schoten (Marvin naast en Danny in de handen van de keeper) kwamen we niet. Eindstand: 1-1.

Een terechte puntendeling in een wedstrijd waarin beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren.