Bareveld 3 - Alteveer 2

Koploper Alteveer 2 te sterk voor Bareveld 3.
Zondag 26 november moest Bareveld 3 spelen tegen koploper Alteveer 2. Een ploeg die de eerste 6 wedstrijden met groot gemak had gewonnen. Een doelsaldo van 40 voor en 5 tegen. Ze scoorden dus bijna 7 doelpunten gemiddeld per wedstrijd. Een zware kluif dus. De opstelling werd hierdoor enigszins aangepast door de beide coaches Christiaan van Gaal en Hendrik Bosch.

We moesten het deze wedstrijd ook nog eens stellen zonder Erik Hoving, James Waddington, Wietse de Roo en Michel Wind. Danny Wolf was er wel, maar was niet inzetbaar. Gelukkig waren Brian Reinders (4de), Jeroen Perdok (4de) en Rick van der Veen (2de) bereid om de opengevallen plaatsen in te nemen. Hans Lambers was vandaag voor het eerst sinds lange tijd (enkel blessure) weer beschikbaar, en moest direct aan de bak als inval keeper (Wietse had last van zijn knie). De scheidsrechter van vandaag was Klaas Oosting.

Alteveer nam gelijk vanaf het begin het initiatief. Bareveld stond echter goed georganiseerd te spelen. In de achterhoede speelde Stefan Jonker een ijzersterke partij tegen de lastige spits. Robert Blouw gaf prima leiding als laatste man, terwijl de beide backs (Kevin en Daniel) ook kort op de man speelden. Op het versterkte middenveld liepen Erik, Marvin, Rick, Alderd en Marcel zich de longen uit het lijf. Voorin moest Mark vooral proberen om bij counters de bal vast te houden, waardoor de middenvelders bij konden sluiten. Nadat Alteveer enkele kleine kansjes had gemist, was het in de 20ste minuut raak. Uit een vrije trap kopte een speler de bal vanuit een moeilijke hoek langs onze keeper Hans 0-1. In de 35ste minuut werd Mark vervangen door Jeroen. Kort hierna het eerste kansje voor Bareveld. Een vrije trap door Rick kon de keeper niet klemvast krijgen. In de rebound werd Jeroen net iets te ver naar de zijkant verdreven. Alteveer bleef beter en Hans moest een paar keer handelend optreden. In de 40ste minuut moest Alderd geblesseerd het veld verlaten. Brian nam zijn plek over. Het leek erop dat we met een 0-1 tussenstand de rust in zouden gaan. Echter in de 44ste minuut werd de score verdubbeld. Een rare klutsbal verdween tergend langzaam over de doellijn. Hierna was het tijd voor een kopje thee.

Ook in de tweede helft was Alteveer de betere ploeg. En in de 52ste minuut scoorden ze hun derde treffer 1-3. Hierna werd het spel van Alteveer steeds slechter. Bareveld bleef redelijk gemakkelijk overeind. Alteveer kreeg wel enkele kansen maar ze wisten hier niets mee te doen. Bareveld moest het doen met enkele kleine plaagstootjes en kon de keeper van Alteveer niet echt in verlegenheid brengen. Van beide ploegen werd er nog een doelpunt afgekeurd, waardoor er niets meer in de stand veranderde. Eindstand: 0-3.

Al met al een terechte overwinning voor een beter Alteveer. Echter wat wel jammer is van deze ploeg is al het gezeur tegen alles en iedereen.