Bareveld 1 - Wedde 1

Teams > Bareveld 1 > foto's Bareveld 1

Halverwege oktober en 20 graden ...... veld een beetje vochtig en 28 gasten die staan te popelen om te voetballen. Het "stadion" van Bareveld is uitverkocht want het is vandaag nummer 1 tegen nummer 2. Wedde wordt gezien als grootste concurrent en dus gaan we kijken waar we staan.

Opstelling; Velt; Klijnstra, Beuker, Jonker, Gorissen; schipper, Korthuis, Bijl; Ludolphie, Kroder, Weishaupt. Wissels: vd Laan, Kluin en a.Wessels.

Wat opvalt is dat Beuker terugkeert in de basis. Dit omdat vd Laan ziek is geweest en niet heeft kunnen trainen. Verder dezelfde namen.

1ste helft:
Zoals we inmiddels gewend zijn van de mannen van trainer Tempel begon Bareveld weergaloos. De topspits van Bareveld speelt vanuit de aftrap het hele team van Wedde uit en schiet hem onder de verbouwereerde keeper heen. Uitstekende goal van toptalent Twan! Hij heeft het voorbeeld gegeven en nu mogen de Barevelders zijn voorbeeld volgen. Het vele publiek hoeft niet lang te wachten want na een goede combinatie op het middenveld stuurt Ludolphie de watervlugge Korthuis de hoek in die vervolgens op de net zo snelle Weishaupt voorzet. Deze wil hem binnen tikken maar een snelle reflex van de doelman voorkomt dit, echter had hij geen antwoord op de scherpe Kroder die de rebound binnenkopt. Deze keer na 2.36 is het raak. Bareveld houdt het overwicht en zet Wedde vroeg onder druk en ze komen er niet uit. De stille kracht op het middenveld Chris Bijl veroverde weer eens een bal en waar het vorige week zijn tandemmaatje Schipper was schiet Bijl hem nu binnen en is het na een kwartiertje spelen al 2-0. Wedde met oud-speler Marcel Kruize aan het roer zette de boel om en kreeg iets meer grip op de wedstrijd. Toch waren de kansen voor Bareveld. Nick Velt is dit seizoen eerste keeper van Bareveld. Tot deze dag worstelde hij nog wat met zijn vorm maar vandaag staat hij fenomenaal te keepen en is hij onpasseerbaar. Vlak voor rust werd opnieuw de Usain Bolt van Wedde Mark Schreuder gezocht in de diepte aangespeeld en Velt heerst in zijn 16 meter gebied en tikt de bal voor zijn voeten weg. De sluwe aanvaller liet zich slim vallen over Velt en werd beloont door de scheidsrechter met een penalty. Een aantal spelers waren furieus en dit moest de ingevallen Niels vd Laan als Nielsie Beugelsdijk bekopen met een gele kaart. Hij was ingevallen voor de geblesseerde Klijnstra. De penalty werd verzilverd door Schreuder en we gaan de rust in met een 2-1 voorsprong.

2de helft:
Vaak zakt Bareveld de 2de helft weg maar daar is deze keer niet het geval. Vol gas gaan ze en spelen op het scherpst van de snede. De ongelukkige Niels vd Laan moest aan de noodrem trekken bij de ontsnapte Schreuder en kreeg zijn 2de gele kaart en moest het veld verlaten. Alleskunner Ludolphie gaat naar de rechtsback en Beuker gaat weer terug naar het centrum. Dit resulteerde in dat alle Barevelders nog een stap harder gingen zetten en nog de wedstrijd onder controle hadden. Schipper speelt de bal strak in op Kroder die met een overstap zijn directe tegenstander kwijt is en wonder boven wonder met zijn linkerbeen krult hij de bal op de scherpe Bart Weishaupt die de bal controleert en de bal met zijn dikke teen in de goal! 3-1 en het voelt als het definitieve breekpunt in de wedstrijd. Kluin kom er in voor de moegestreden Weishaupt. Kluin is erg gretig en gaat voorop in de strijd. De achterhoede speelt erg sterk. Gorissen heeft de snelle buitenspeler onder controle en maakt de beide spelers op de flank gek met zijn acties. Centraal leid Jonker zijn team defensief uitstekend en er worden niet of nauwelijks kansen weg gegeven. Beuker wint in de lucht alles en de 10 man van Bareveld blijven makkelijk op de been. Wedde moet iets en gaat steeds meer naar voren. Korthuis speelt in combinatie met Bijl en Schipper een uitstekende wedstrijd en stuurt Kroder weg in de diepte. De keeper is ver voor zijn doel en Kroder tikt hem over de keeper heen maar de bal is niet hard genoeg maar de gretige Kluin is op tijd om de 4-1 in te tikken. Even later steekt Bijl de bal naar Schipper die de bal over de hele legt naar Kluin deze zet hem voor naar Kroder die hem teruglegt op Schipper die hem netjes in de verre hoek schiet. Dit is al de 2de goal van schipper dit seizoen en dit is daarmee zijn meest productieve seizoen! Dit belooft nog wat dit seizoen. Korthuis wordt gewisseld voor Arfin Wessels die ook wel Wesselinho benoemt wordt. Met zijn eerste balcontact pakt hij zijn wekelijkse panna mee en opent op links waar Gorissen Wessels gelijk diep weg stuurt. Op het allerlaatste moment legt hij hem opzij en Kluin hakt de bal in de touwen. 6-1 wie had dat verwacht! Volgende week zijn we vrij maar de week erop naar Farmsum uit.