Bareveld 1 - Veelerveen 1

Teams > Bareveld 1 > foto's Bareveld 1

Ondanks dat vele wedstrijden in de competitie zijn afgelast is het veld van Bareveld voor 95% perfect bespeelbaar. Dus na het winnen van de periode en de afgelasting tegen WEO is het nu zaak om de vorm weer op te pakken.

Opstelling:
Velt; Klijnstra, Jonker, vd Laan, Gorissen; Schipper, Korthuis, Bijl; Ludolphie, Kroder, Kluin. Wissels: Weishaupt, Beuker, A.Wessels.

Wat opvalt is dat de slepende liesblessure Beuker aan de kant houd waardoor vd Laan weer in het centrum speelt. Voorin speelt toch Kroder. Even werd gevreesd voor gescheurde enkelbanden maar na deskundige onderzoek van zwager Marc van Maanen bleek het toch te gaan om een verrekking en een kneuzing.

1ste helft:

Zoals elke wedstrijd jaagt Bareveld weer op vroege goals. Ludolphie is als eerst gevaarlijk. Na een slimme pass van Bijl omspeelt hij weer zijn tegenstander met zijn karakteristieke beweging maar de keeper pakt zijn inzet met links. Even later een verre uittrap van keeper Velt die voor het eerst stuitert op 30 meter en op het moment dat Kroder wil uithalen wordt hij gelanceerd door 2 handen in zijn rug. De leidsman geeft aan dat er niks aan de hand was. Even later weer een mooie bal van de Pirlo van Bareveld Chris Bijl. Die de ballen weer neerlegt met links, met rechts, binnenkant of buitenkant voet het maakt Bijl niks uit hij levert ze gewoon af op bestelling. Deze keer op Kroder die hem laat vallen op Kluin die hem goed inschiet maar de keeper red sterk al mag hij daarna gewoon een doeltrap nemen. Ook Korthuis ontpopt zich steeds meer als aanjager van het elftal want net als tegen Farmsum scoort Bareveld een kwartier niet en dan worden de jongens onrustig. Aanvoerder Jonker kalmeert zijn mannen en Bareveld gaat weer voetballen. Via Velt, vd Laan, Schipper, Gorissen komt hij bij Kroder terecht die met de rug naar zijn goal een steekbal verzend op de mee opgekomen Klijnstra. Die laat zien dat hij van origine aanvaller is want hij schiet hem heerlijk koelbloedig binnen. En er valt een last van de schouders af van de ploeg en ze gaan weer voetballen waar we zo van kunnen genieten. Er komt ZEER veel gevaar vanaf de linker kant met het duo Gorissen/Kluin die steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Met diverse combinaties en acties drijven ze hun tegenstanders tot waanzin. Na de zoveelste succesvolle combinatie komt Kluin door over links en dan beginnen de andere 3 aanvallers door elkaar heen te vliegen. Korthuis naar 1, Ludolphie naar 2 maar zijn keuze valt op Kroder die een stapje terug heeft gedaan en hem in de korte hoek schuift vanaf de 16. 2-0 ..... Even later krijgt Bareveld een perfect uitgevoerde counter om de oren die erg knap word afgemaakt door de potige spits van Veelerveen. Bareveld beantwoord deze tegenslag direct met een derde treffer. Weer met Gorissen en Kluin in de hoofdrol. Waarbij Kluin ze weer voor het uitkiezen heeft. Deze keer kiest hij voor Korthuis en die tikt de afgemeten voorzet weer binnen. 3 - 1 bij rust maar de jongens van Bareveld lopen er gefrustreerd bij .....

2de helft:

Veelerveen probeert het nog 10 minuten maar als er dan nog geen goal valt vinden ze het wel prima. Bareveld laat het balletje lekker rond gaan en ze proberen zo links en rechts er nog een goaltje in te  prikken. Het loopt niet heel lekker bij de jongens en er word besloten de wedstrijd dood te spelen. Ludolphie zit echter nog vol vuur en is niet te houden al word dat veelvuldig geprobeerd met kelderklasse waardige tackles. De frustraties lopen zo hoog op dat terwijl de bal al uit is Ludolphie met twee benen op zijn kuiten bijna door de boarding getrapt word. De temperamentvolle Ludolphie blijft opvallend rustig ook nadat hij door een andere speler tegen de grond werd gewerkt en voordat hij daarop kon reageren werd hij bij de situatie weggehaald door de ingevallen Weishaupt. Het mocht niet baten want Ludolphie kreeg net als de 2 spelers van Veelerveen toch een gele kaart. Helaas was dat zijn tweede en dus rood en dus tegenwoordig een schorsing wat natuurlijk erg jammer is. Ook Arfin Wessels ook wel Wesselinho genoemd is ingevallen en brengt een hoop nieuwe energie in de wedstrijd. Hij geeft de bal aan Kroder die de bal kan steken op Weishaupt. Maar Kroder is graag tegendraads en waar de twee centrale verdedigers er alles aan doen dat de bal naar Weishaupt niet kan geeft Kroder hem diagonaal op de sterk spelende Kluin die na twee assist ook zijn goal meepakt. En dan even attentie voor de mooiste goal van de middag en misschien wel van het seizoen. Lex Immers zou dit bestempelen als een Fifa-goal. De bal gaat van Schipper naar Bijl die handig weg draait en weer een fenomenale bal verzend op de lange Kluin. Ondertussen is Korthuis al vertrokken en legt Kluin de bal zo neer dat Korthuis hem in een keer uit de lucht kon pakken en op fraaie wijze knalt hij de bal tegen de touwen 5-1. Ondanks dat het spel niet je van het was zijn de goals heerlijk om naar te kijken. Volgende week tegen het fysieke BNC uit.