Bareveld 1 - THOS 1

Teams > Bareveld 1 > foto's Bareveld 1

Na 2 dagen regen was het zondag op het sportpark van Bareveld toch weer stralend mooi weer. De wedstrijd tegen THOS met hun nieuwe trainer René Nijgh stond op het programma. Dat is een wedstrijd waarin Bareveld het altijd moeilijk heeft. Dit niet omdat THOS werelds voetbalt maar ze komen altijd met een fantastische wedstrijdinstelling en daarmee maken ze een hoop goed.

De opstelling:
Velt; Klijnstra, Beuker, Jonker, vd Laan; Schipper, Korthuis, Bijl; Ludolphie, Kroder, Kluin. Wissels: Gorissen, Weishaupt en F.Wessels.

Wat opvalt is dat Klijnstra weer een linie zakt, Beuker naar het centrum gaat en vd Laan op de back komt te spelen. Alex Gorissen staat er naast omdat hij die week niet heeft kunnen trainen. Verder is er nog 1 wijziging. Topaankoop Herman Ludolphie aka de Keniaan staat als rechtsbuiten opgesteld. Verzorger Henk Kruize heeft in samenwerking met Mariska Jonker er alles aan gedaan om Ludolphie wedstrijdfit te krijgen en het is gelukt. In de wissel zit een ander toptalent uit de stal van René Wessels namelijk Ferren Wessels. Door de spelers ook wel Ferreninho genoemd. Een intelligente voetballer die dicht tegen het 1ste aan zit.

1ste helft:

Bareveld begint net als vorige week fantastisch! Aftrap van Kroder gaat op Schipper. Die geeft hem op Jonker die hem op zijn beurt opent op Klijnstra. Klijnstra speelt spits Kroder strak in die hem met een slimme voetbeweging meegeeft aan Herman Ludolphie. De Keniaan zet het op een lopen en passeert 2 verdedigers en knalt de bal in de verre hoek. Er is welgeteld 45 seconden gespeeld en 17 van de 22 spelers hebben nog geen bal aangeraakt. Een paar minuten later wordt Ludolphie weer weggestuurd door een sublieme bal van Chris Bijl. Met een actie die Cristiano Ronaldo normaal alleen maakt is de verdediger van THOS genoodzaakt aan de noodrem te trekken. Dit deed hij echter binnen het strafschopgebied en dat is voor Martin Jonker een koud kunstje en de keeper ligt er weer verslagen bij. Dan vind de scheidsrechter het genoeg en beslist dat hij meer grip op de wedstrijd wil hebben. Grieto Korthuis speelde weer top en was bijna ongrijpbaar totdat hij in de 16 zijn tegenstander weer tot pupil degradeerde en de vrijstaande Kroder wilde bedienen was de verdediger het zat en plantte 6 noppen (je kunt ze natellen) in Grieto zijn knie. Korthuis moest kort na het voorval het veld verlaten en werd vervangen door Weishaupt. De warrige leidsman vond echter dat ondanks dat Korthuis geraakt werd hij te makkelijk ging liggen en gaf een doeltrap. Daarna was het THOS die benadeeld werd want er werd een goal om onduidelijke redenen afgekeurd. De scheidsrechter is echter wel consistent want aan de andere kant word Kluin in de 16 aangespeelt. Hij omspeelt zijn tegenstander en legt vanaf de achterlijn de bal op zijn maatje Kroder die hem netjes intikt. Deze werd echter ook afgekeurd wegens buitenspel. Bareveld probeert de kop erbij te houden en de sterk ingevallen Weishaupt laat zijn back alle kanten van het veld zien. Na een goede actie zet hij voor op spits Kluin die de bal slim verlengt en bij de 2de paal is het weer Ludolphie die de 3-0 binnen schiet. Het loopt niet meer zo lekker als in het begin van de wedstrijd en Bareveld laat zich in de duels zo links en rechts wat afbluffen en op karakter scoort Thos verdient de 3-1. Hierna volgen nog een hoop kansen maar ze profiteren niet van de mindere fase van Bareveld. Vlak voor rust laat FC Barcaveld het tikkie takkie voetbal zien waar we van houden. Hiervan circuleren zelfs beelden die via een drone zijn gemaakt over facebook.

2de Helft:

De 2de helft is Bareveld geen schim meer van het team dat vooral in de eerste 20 minuten van de wedstrijd zo sterk speelde. Het is maar goed dat de verdediging en vooral het tandem Schipper/Bijl de boel nog tegen hielden anders had het zo maar een hele rare loop kunnen krijgen. Grootste save kwam van de ingevallen Gorissen die nadat Velt al gepasseerd was de bal van de lijn afhaalde. Er gebeurde een hoop met een aantal kansen voor de pijlsnelle Weishaupt, Kluin en een vrij trap van Kroder tegen de paal. Daarna nog een indirecte vrije trap wederom van Kroder die ze nu nog zoeken. De ingevallen Ferren Wessels liet wel een aantal keren van zich spreken met een paar slimme passjes en had een aandeel in de versierde indirecte vrije trap. Er kwam nog 1 goal. Na de vrije trap op de paal van Kroder had Weishaupt de bal die hem uithaalde op Beuker. Die wou in 1e instantie de bal terugleggen op Jonker maar die weg werd afgeschermd en dus gaf hij de steekbal van het weekend met links uit de draai tussen 3 man door naar Weishaupt die helemaal vrij stond en met rechts de bal klaar legt voor Niels vd Laan die daar nog stond ivm de vrije trap. vd Laan speelde in de jeugd altijd in de spits en dat kon je nog prima zien want hij tikte hem koelbloedig tegen de touwen.

Volgende week Drieborg uit wat ook standaard een lastige pot is door het slecht bespeelbare veld. Echter zitten we nog vroeg in het seizoen en hopen we op een goed bespeelbaar veld.