VV Bareveld

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Bareveld 1 - Meeden 1

Teams > Bareveld 1 > foto's Bareveld 1

Vandaag de belangrijke pot tegen buurman Meeden. Vandaag kan de periode gepakt worden en dus een goede test voor de mannen van trainer Peter Tempel. In het verleden waren dit juist de wedstrijden dat de ploeg blokkeerde en tegen onnodig puntverlies aanliepen.....vandaag kunnen we kijken hoe ver de ploeg hier in is.


Opstelling: Velt; Klijnstra, Jonker, vd Laan, Gorissen; Schipper, Korthuis, Bijl; Ludolphie, Kroder, Kluin. Wissels: Weishaupt, Huizing, Beuker, A.Wessels.

Wat opvalt is dat vd Laan terug in de basis is mede doordat Beuker die de laatste 2 wedstrijden goed presteerde kampt met een blessure. Op het middenveld keert Schipper terug van een blessure en dit gaat ten koste van Arfin Wessels. Voorin krijgt Kluin de voorkeur boven Weishaupt die niet voluit kon trainen na een paar enorme beuken de vorige wedstrijd. Daar staat tegenover dat Kluin messcherp traint en loert op zijn kans die hij vanmiddag kan grijpen. Op de bank keert René Huizing terug.

1ste helft:
Meeden is gekomen om Bareveld zo lang mogelijk op de 0 te houden en van daaruit een resultaat te forceren. Met maar 3 goals tegen in 6 wedstrijden staat er ook een verdediging die dat zou moeten kunnen. Echter kan het strijdplan van de Meedenaren na 1:45 in de prullenbak als Schipper topschutter Kroder de diepte in stuurt. Hij sleept de bal langs zijn tegenstander en zet voor met zijn "gouden" linker. De laatste man van Meeden voorkomt dat hij bij Kluin of Korthuis komt maar de bal rolt weer naar Kroder die hem vervolgens in de verre hoek krult 1-0. Bareveld gaat steeds makkelijker voetballen en Meeden moet steeds vaker aan de rem trekken. Ook als Schipper die een ijzersterke wedstrijd speelt weer eens een bal van de voet van zijn tegenstander plukt. Het is een directe vrije trap vanaf 25 meter en daar hebben we met Grieto Korthuis tegenwoordig een specialist bij. Korthuis is bijna elke training een half uur eerder al bezig met keeper Velt om zijn vrije trappen te trainen en niet zonder resultaat want voor de 2e week op rij komt de bal tegen de touwen. Vorige keer laag in de korte hoek en deze keer hoog in de verre hoek .... hij kan het allemaal onze eigen Lieke Martens. 2-0 en ons spel loopt soepeler en soepeler vooral Chris Bijl speelt een geniale wedstrijd op het middenveld en strooit met passes zoals Pirlo dat in zijn beste dagen deed. Na een lange aanval geeft hij een perfecte pass tussen 2 inglijdende Meedenaren door naar linksbuiten Kluin die met zijn echte gouden linker zijn maatje Kroder bedient voor de goal die hem inglijd. De grensrechter van Meeden probeerde er nog buitenspel van te maken maar de sterk fluitende Venema wilde er niet aan. Even later komt Kroder in de sandwich en gaat met een schreeuw neer ...... even word er gevreesd want het is niet Ludolphie of Korthuis die met een schreeuw neer gaat. Die jongens "breken wel vaker een been" tijdens de wedstrijd. Kroder blijft juist vaak te lang staan. Gelukkig kan hij na de deskundige behandeling van clubicoon Kruize verder spelen. Vlak daarna weer een goede actie van Korthuis die de bal op de 2e paal geeft waar Kluin hem net over schiet. 3-0 nog een helft vast zien te houden en dan is de periode binnen!2de helft:
Meeden geeft nog niet op en schiet furieus uit de startblokken en maakt al snel een goal. Grensrechter Gerard van Dijken vlagde direct en het signaal werd direct overgenomen door de scheidsrechter. Vervolgens pakt Bareveld de grip op de wedstrijd terug en na een aanval over 21 schijven beland de bal bij Korthuis die zijn geluk beproeft maar de bal spat uiteen op de kruising. Na een overtreding neemt Niels vd Laan snel de vrije bal die Ludolphie uitstekend controleert met de borst. Kroder kruist er achter langs en krijgt de bal mee van Ludolphie en 1 op 1 met de keeper faalt Kroder niet vaak en dus nu ook niet 4-0. Daarna doet Meeden wat terug na een fantastische pass over 60 meter van aanvoerder Thomas Meenken scoort de spits van Meeden de 4-1. Kroder word gewisseld.......hij heeft toch wel wat last van de sandwich van de 1e helft. Weishaupt komt er in. Ook Huizing en Wessels mogen nog meedoen in deze wedstrijd. Het slotakkoord is voor de getergde Jasper Kluin die na een snelle inworp van Ludolphie en weer een uitstekende voorzet van Korthuis een echte spitsengoal maakt en de bal intikt. Vervolgens mag hij ook zijn 2e van de dag maken na een fenomenale uittrap van keeper Velt die Kluin 1 op 1 zet en Jasper prikt hem met buitenkant links binnen. Een erg sterke wedstrijd tegen een ploeg die toch als concurrent voor de titel word beschouwt. Trainer Tempel zei naar afloop in een interview met RTV Drenthe terecht dat dit een beloning is voor een goed begin. Maar dat het uiteindelijke doel natuurlijk het echte kampioenschap is. Het feestje is er niet minder om. Nadat de nodige biertjes etc zijn genuttigd in de kantine is er nog een afterparty bij de sponsor huize Bareveld. Op naar volgende week waar weer een concurrent voor de titel wacht namelijk WEO.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu