Bareveld 1 - Farmsum 1

Teams > Bareveld 1 > foto's Bareveld 1

De volgende wedstrijd na de winterstop tegen Farmsum staat op het programma. Tegen deze tegenstander hadden we het uit erg lastig en hebben we de slechtste pot van het seizoen neergelegd. Uiteindelijk hebben we die wedstrijd op wilskracht nog om kunnen zetten in winst. We hebben dus wat goed te maken tegen deze tegenstander.

Opstelling: Velt; Klijnstra, Schipper, v.d Laan, Weishaupt; A. Wessels, Korthuis, Bijl; Ludolphie, Kroder, Kluin. Wissels: J.v.d Veen, Beuker, Koetse. Wat opvalt in de opstelling is dat door de vele blessures achterin van o.a. Jonker, Beuker, Oost en Gorissen, Schipper weer een plekje is gezakt. Voor deze oplossing is wel vaker gekozen maar ook de snelle Weishaupt is van linksbuiten alla Bouma, Zenden, Marcelo enz. omgetoverd tot back. Op het middenveld is door het terugzakken van Schipper weer een plekje vrij voor Arfin Wessels.

1e helft:
Je merkt aan Bareveld dat iedereen HEEL graag wil en misschien wel een beetje TE graag. Zoals altijd creëert Bareveld veel kansen maar diverse inzetten van Kroder, Kluin, Ludolphie, Korthuis, Bijl, Wessels en nog een aantal troffen geen doel. Totdat Kluin rechtsback Klijnstra vrij zet voor de keeper en de jonge back schiet hem tegen de touwen. In eerste instantie lijkt de scheidsrechter hem goed te keuren maar na overleg met de videoref keurde hij hem toch af. Even later een uitstekende voorzet van Ludolphie waarbij Korthuis zich losmaakt van zijn tegenstander en de bal wederom tegen de touwen schiet maar weer wordt hij afgekeurd. Bij de tweede situatie hebben we meer twijfels maar goed het spel gaat verder en er komen nog kansen genoeg. Die komen er ook maar de goals bleven uit.

2e helft:
Dan één van de meest bizarre helften in de historie van vv Bareveld. Kroder wou vanaf de aftrap de sneltrein Ludolphie gelijk lanceren maar Herman was iets te snel vertrokken en werd terug gefloten door de scheidsrechter. Met een sublieme onbegrepen trap zoals de gemiddelde 5e klasser betaamd schoot Ludolphie de bal niet helemaal zuiver terug. Hiervoor kreeg hij door de steeds vreemder fluitende scheidsrechter de gele kaart. Na wat kleine commotie kon er dan toch aan de 2de helft begonnen worden. Amper een minuut later draait Kroder weg bij zijn tegenstander en opent de bal op rechts. Terwijl hij weg loopt komt hij ongelukkig in botsing met zijn tegenstander waarbij niemand gewond is geraakt of überhaupt op de grond heeft gelegen. De offday hebbende scheidsrechter presenteerde Kroder een directe rode kaart wegens natrappen. Kroder probeerde nog samen met zijn sportieve tegenstander de scheids op andere gedachten te brengen maar de leidsman heeft iets gezien (en gevoeld) wat niemand anders heeft gedaan. Alsof dat nog niet genoeg is pakt Velt een bal en de onbeholpen spits probeerde met een Afrikaanse tackle alsnog de bal te raken maar raakte Velt die zijn zelfbeheersing verloor en de spits van Farmsum werd getrakteerd op een duw. Ook Velt werd de rode kaart getoond.
Dan komen we nu bij het meest positieve van de hele middag namelijk KARAKTER van de ploeg. Veel ploegen laten de kop hangen en proberen de punt over de streep te trekken maar onze 9 jongens inclusief good old Hendrik Koetse die op zijn oude dag nog een paar geweldig atletische reddingen maakte gingen vol voor de winst. De fitheid en de atletische vorm van Koetse is natuurlijk enorm te danken aan Annelies ..... bedankt. De ervaren en geslepen Johan van der Veen kwam in het veld om de ballen vast te houden en rust te brengen in het elftal en dit deed hij met verve nadat hij in duel met de keeper verloor pakte Korthuis de bal van de voet van een tegenstander kapt er vervolgens nog twee uit en jaagt hem tegen de touwen 1-0 en de ontlading is enorm. Ook de paardenlongen van Ludolphie kwamen erg van pas. Twee man minder? Geen probleem Herman dekt er dan gewoon 3 af in zijn eentje. Met zijn doorzettingsvermogen en onvoorstelbare rushes vecht hij Bareveld in de wedstrijd en maakt hij de verlossende 2-0. Ook gelegenheidsback Weishaupt speelt een sterke wedstrijd maar GROTE complimenten hoe deze punten uiteindelijk binnen zijn gehaald na een hele moeilijke middag.

De rode kaarten van Velt en Kroder worden aangevochten en het is afwachten wat de KNVB daarmee gaat doen. Wij hopen op het beste en zullen volgende week tegen Veelerveen beter spel op de mat moeten leggen om het ons een stuk makkelijker te maken. Vooral de eerste helft liepen we enorm tegen onszelf te voetballen en dat moet eruit.