Bareveld 1 - DWZ 1

Teams > Bareveld 1 > foto's Bareveld 1

Na twee verschrikkelijke wedstrijden is het doemscenario voor vv Bareveld aangebroken. Bareveld heeft een eventueel kampioenschap niet meer zelf in de hand. Na het verlies bij Wedde kon er ook uit bij THOS niet gewonnen worden en heeft Bareveld 1 verliespunt meer als concurrent Wedde. Nu moet Wedde die inhaalwedstrijd nog wel eerst even winnen dus aan Bareveld de taak om de druk erop te houden. Dit moet dan gebeuren in de derby van het jaar tegen DWZ. Een wedstrijd waar het om meer gaat dan alleen 3 punten. Oud-bareveld spelers Hut en Lohmann staan in de basis bij de tegenstander en het beloofd een heerlijke wedstrijd te worden!

Opstelling; Velt; Klijnstra, Beuker, vd Laan, Weishaupt; Wessels, Korthuis, Bijl; Ludolphie Kroder, Kluin. Wissels: Gorissen, Jonker, Minke.

Verassend is dat Velt weer op de goal staat. Hij kreeg tegen Farmsum rood en is toen in beroep gegaan tegen de uitspraak van de KNVB maar waar teamgenoot Kroder dezelfde week nog vrijgesproken werd wacht Velt nog steeds op een uitspraak en dus mag hij starten. Beuker keert na lang blessureleed terug in de basis. Dit heeft te maken met de blessures van Schipper en Jonker dat Beuker eerder als verwacht weer start vanaf het begin. Weishaupt ontwikkeld zich uitstekend als back de laatste weken en beloont zichzelf dan ook met wederom een basisplek. Voorin weer een plek voor Kroder die in 9 wedstrijden 19 keer het net vond en daarna slechts 1 keer. Vorm is ver te zoeken bij de goalgetter. Kampt met een liesblessure maar door de krappe selectie van de laatste weken door wonderdokter Kruize toch iedere keer weer wedstrijdfit gekregen.

1ste helft:
Bareveld begint iets behoudender aan de wedstrijd dan normaal. Ze staan iets compacter en het is even wennen deze aangepaste speelstijl. Na een klein misverstand beland een lange bal van de sterk spelende Lohmann bij die andere oud-Barevelder Hut en die bewijst zijn vorm van de laatste weken en haalt genadeloos de trekker over en laat keeper Velt kansloos. Dat is even schrikken maar Bareveld herpakt zich en begint weer te combineren als vanouds wat resulteert in een aantal gevaarlijke aanvallen over de zijkanten maar Ludolphie en Kluin bereiken spits Kroder net niet. Ook DWZ ontsnapt een aantal keer maar keeper Velt heeft telkens een antwoord. Vd Laan speelt Kroder strak in die wegdraait bij zijn tegenstander en lanceert vleugelverdediger Weishaupt. Lohmann loopt dit dicht en denkt de bal af te schermen zodat die over de achterlijn verdwijnt maar de sluwe Weishaupt weet toch de bal te krijgen en Lohmann grijpt in. De scheidsrechter wil niks van een penalty weten en het spel gaat weer door.

2de helft:
Kluin is getergd en met zijn acties en afgemeten passes een plaag voor zijn oude ploeg. Na weer een goede actie op de linkerkant zet hij zijn maatje Kroder vrij voor keeper Lode maar de keeper is de baas en keert de inzet van de spits. Even later stoomt Korthuis weer op en DWZ heeft handen en voeten en vooral veel mensen nodig om hem te stoppen. Dat gaat niet altijd zonder overtredingen en nadat er weer eens aan de noodrem werd getrokken stapt Chris "Pirlo" Bijl achter de bal. Zijn inzet werd gekeerd door keeper Lode maar oud-DWZ'er Kluin is er als de kippen bij en blijft koelbloedig
1-1. Bareveld drukt door en DWZ wankelt maar houdt stand en komt er nog een paar keer gevaarlijk uit echter komen die momenten steeds minder. Na een goede actie zet Korthuis Kroder vrij en die schiet knap met zijn verkeerde been binnen. Hij heeft zijn vuist al in de lucht als DWZ-speler Bentum de bal van de lijn glijd. Hij mag er niet in voor de spits. Het is tijd voor iemand die het verschil kan maken en dan denkt men in Bareveld maar aan 1 man ...... of het nou als keeper, back of als spits is als Joey Minke het veld in komt dan gebeurt er wat. Op de tribune werd al enige tijd zijn naam gescandeerd maar kan hij de torenhoge verwachtingen waarmaken...... ja hoor. Na een mooie combinatie wordt Arfin Wessels weg gestoken en die legt de bal op bestelling bij de 2de paal waar Minke de bal vol overtuiging binnen rost en de eindstand bepaalde op 2-1!

Het heeft in de 3de helft nog lang geklonken: WIJ ZIJN NIET BANG WANT JOEY IS ERBIJ .... JOEY IS ERBIJ .... OLE OLE OLE OLE

Volgende week Bareveld - WEO tot dan!