Bareveld 1 - Drieborg 1

Teams > Bareveld 1 > foto's Bareveld 1

De winterstop zit er nu echt weer op en de mannen van trainer Tempel mogen weer de wei in tegen Drieborg. Dit wel na verschillende keuringen van o.a veldmeester René Wessels, de scheidsrechter en zelfs scheidsrechtersbaas Bram Vazel kwam nog even een kijkje nemen en het veld werd goedgekeurd onder protest van enkele spelers van Drieborg.

Opstelling: Velt; Klijnstra, Jonker, v.d Veen, Gorissen; Schipper, Wessels, Bijl; Ludolphie. Kroder, Kluin. Wissels: Weishaupt en v.d Laan.

Wat opvalt deze 1ste wedstrijd na de winterstop is dat v.d Laan die vele trainingen heeft moeten missen door zijn werk gepasseerd is door good old Johan v.d Veen die zijn rentree maakt op de velden na er 3 jaar tussenuit te zijn geweest. Op het middenveld heeft Grieto Korthuis zijn snipperdagen opgenomen om met vrouwlief op vakantie te gaan. Deze positie word ingenomen door Arfin Wessels.

1ste helft:
De wedstrijd begint en Bareveld begint zoals we gewend zijn, ze vliegen als bijen op honing op hun tegenstanders af. Het doel is om snel te scoren en de tegenstander geen moment het idee geven dat er vandaag iets te halen valt. Bijna lukt dit na een sterke combinatie zet Kroder Ludolphie vrij voor de keeper maar deze moest zijn meerdere erkennen in de ervaren doelman van Drieborg. De linkerkant van Bareveld loopt weer als een geoliede machine. Gorissen en Kluin lijken wel een Siamese tweeling die bij geboorte gescheiden zijn maar nog steeds weten wat de ander denkt en doet. Dit levert meermaals gevaar op .... na herhaaldelijke coaching van verschillende spelers waagt de over sociale Gorissen eens een schot van afstand die uiteen spat op de lat. Ondertussen zijn we een half uur verder en komen we maar niet op voorsprong. Aan de andere kant komen we ook geen moment in de problemen. Bij keeper Velt hebben supporters inmiddels een straalkacheltje neergezet want hij doet aan het hele spelletje niet mee. Ook de donderssnelle rechterkant van Bareveld denderde erover heen alsof er geen verdedigers stonden weer was het Ludolphie die erdoor kwam maar besloot deze keer zelf te schieten wat hem op moppers kwam te staan van Kroder die van mening was er beter voor te staan. Kroder heeft de vorm van voor de winter nog niet te pakken .... de vrijheid aan de zijkanten moet hij bekopen met dubbele dekking en daar heeft de sluwe spits moeite mee. De eerste helft kabbelt langzaam naar het einde en op een paar verdwaalde voorzetten, mislukte vrije ballen en een aantal afstandsschoten na kan Bareveld niks creëren.

2de helft:
Je merkt in de tweede helft aan het elftal direct dat er een andere mindset is .... je ziet dat iedereen er vol voor wil gaan en geen puntenverlies wil pakken. De voorhoede schut de schroom van zich af en gaat lekkerder voetballen. De middenvelders komen steeds vaker aan de bal en langzaam maar zeker voel je dat de goal er aan zit te komen  ..... en ja hoor Johan v.d Veen speelt de slim weg gelopen Schipper in die op zijn beurt Kluin aan het werk zet. Nadat hij zich van zijn man ontdoet brengt hij zijn maatje Kroder in stelling die de bal met een ouderwetse punter in het kruis schiet 1-0 en de druk is er af. Het balletje rolt weer en gaat van voet naar voet en Drieborg mag erbij zijn als figurant. Klijnstra speelt Bijl in die legt hem op zijn beurt op Kroder die opendraait en hem met buitenkant rechts op de borst van Ludolphie legt die vervolgens alla Mohammed Salah al hooghoudend tussen 3 verdedigers door slalomt en hem achter de verbouwereerde keeper schiet.... 2-0. Dan kom Bartje "speedy gonzales" Weishaupt er in. En waar de verdediger blij was van Klijnstra af te zijn werd hij nu meerdere keren dol gedraaid door de snelle Weishaupt. Na de zoveelste actie legt hij de bal op spits Kroder die de bal met de hak doorlegt op Kluin. Kroder wilde de bal weer hebben maar Kluin had een ander plan hij speelt weer zijn back uit en jaagt de bal ontiegelijk hard en via de binnenkant paal tegen de touwen. 3-0 ..... daarna waren er nog wat kansen voor o.a supertalent Wessels maar zijn inzet ging over het doel.

10 wedstrijden 30 punten en volgende week wacht Nieuweschans en hopen we deze reeks voort te zetten.